Ένα νέο βίντεο του Αμπντουλχαμίντ Αμπαούντ του φερόμενου ως εγκέφαλου του μακελειού στο Παρίσι​ έρχεται στο φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά την μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Σεν Ντενί όπου εικάζεται πως ο Αμπαούντ έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Σε βίντεο που δημοσιεύει η Daily Mail ο 27χρονος τζιχαντιστής στέλνει μήνυμα στους μουσουλμάνους να σηκωθούν από τον καναπέ τους και να ψάξουν για την περηφάνεια τους μόνο στην θρησκεία τους, «μόνο στη τζιχάντ» όπως λέει χαρακτηριστικά. Πίσω του ακούγονται πυροβολισμοί ενώ ο ίδιος φαίνεται να βρίσκεται υπό την επήρεια ουσιών μη μπορώντας να κρατήσει τα μάτια του ανοικτά.

«Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που κάθονται. Σηκωθείτε! Τρέξτε προς τη νίκη. Είστε ευχαριστημένοι με τη ζωή που έχετε; Μένοντας σπίτι σας; Είστε ικανοποιημένοι με αυτή τη ζωή; Αυτή την ταπεινωτική ζωή είτε είναι στην Ευρώπη, την Αφρική, τις Αραβικές χώρες, την Αμερική; Είστε ευχαριστημένοι με αυτή τη ζωή; Αυτή την ταπεινωτική ζωή όπου αποκαλείτε τον εαυτό σας Μουσουλμάνο; Τολμάτε να αποκαλείστε Μουσουλμάνοι; Ψάξε για τιμή και περηφάνεια, θα τη βρείτε μόνο στη θρησκεία σας, θα τη βρείτε μόνο στη τζιχάντ», λέει.

 

Ο Αμπαούντ και η 26χρονη ξαδέρφη του Hasna Aitboulahcen πιστεύεται πως είναι οι δυο τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν κατά την επτάωρη πολιορκία του Saint Denis. Η 26χρονη ξανθιά κοπέλα, γεννημένη στη Γαλλία, έγινε η πρώτη γυναίκα καμικάζι της Ευρώπης. Πυροδότησε το γιλέκο που φορούσε την ώρα που οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα που φέρεται πως κρυβόταν ο Αμπαούντ μαζί με άλλους έξι τρομοκράτες. «Βοηθήστε με, βοηθήστε με» φέρεται να φώναξε η 26χρονη πριν ανατιναχτεί και παρασύρει μαζί της στο θάνατο και τη Diesel, την ειδικά εκπαιδευμένη σκυλίτσα της αστυνομίας.