current views are: 4

19 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση12:55

Νεκρός ο «εγκέφαλος» του μακελειού στο Παρίσι

Σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές ταυτοποίηθε με δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί

Δημοσίευση 12:55’
αρθρο-newpost

Σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές ταυτοποίηθε με δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί

Ο βέλγος τζιχαντιστής Αμπααούντ, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι, σκοτώθηκε κατά την επιδρομή της γαλλικής αστυνομίας στο Σεν-Ντενί, επιβέβαιωσε ο Γάλλος εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση.

Η είδηση έρχεται λίγο μετά την σύλληψη από τη βελγική αστυνομία ενός προσώπου που πιστεύεται ότι συνδέεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το γραφείο του Εισαγγελέα του Παρισιού ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» ταυτοποιήθηκε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Ο Γάλλος εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν είπε ότι ο Αμπαάουντ δεν ήταν μεταξύ των οκτώ ατόμων που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί. Το ίδιο είπε και για τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που θεωρείται ότι ήταν το όγδοο άτομο της ομάδας που σκόρπισε το θάνατο και τον τρόμο στο Παρίσι.

Οι αρχές οδηγήθηκαν στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί από βίντεο που έδειχνε τον Αμπαάουντ να μένει εκεί, είπε ακόμα ο Μολέν.

Πολλές λεπτομέρειες της αστυνομικής εφόδου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές αλλά ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι έχουν γίνει οκτώ συλλήψεις – μια γυναίκα και επτά άνδρες-, κανενός εκ των οποίων η ταυτότητα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω επιχείρησης σκοτώθηκε ένας άνδρας και μια γυναίκα καμικάζι που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη, και η οποία φέρεται ότι ήταν ξαδέλφη του Αμπαάουντ.

Οι ταυτότητες εκείνων που έπεσαν νεκροί δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί.


σχετικα αρθρα