Ο στρατηγός Ντέμσεϊ νεος επικεφαλής των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων


Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διόρισε σήμερα τον στρατηγό Μάρτιν Ντέμσεϊ, ο οποίος ήταν διοικητής των στρατευμάτων στον πόλεμο του Ιράκ, στην κορυφαία θέση της ιεραρχίας των ενόπλων δυνάμεων. Εάν επικυρωθεί από τη Γερουσία των ΗΠΑ ο διορισμός αυτός, ο Ντέμσεϊ θα αντικαταστήσει το ναύαρχο Μάικ Μάλεν ως επικεφαλής του μικτού γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, όταν αυτός θα αποχωρήσει την 1η Οκτωβρίου. Ο Ομπάμα έκανε αυτή την επιλογή σε μια τελετή στον Λευκό Οίκο λίγο πριν κατευθυνθεί στο νεκροταφείο Άρλινγκτον για την εκδήλωση της Ημέρας Μνήμης, προς τιμήν των νεκρών πολέμου της Αμερικής.

Η επιλογή έρχεται καθώς ο Ομπάμα αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση να επιταχύνει τη μείωση του αριθμού των στρατευμάτων στο Αφγανιστάν και προετοιμάζει την ολοκλήρωση της απόσυρσης από το Ιράκ.

Ο Ντέμσεϊ είναι σήμερα αρχηγός του γενικού επιτελείου του στρατού ξηράς. Ο Ομπάμα είπε ότι θα διορίσει τον στρατηγό Ρέιμοντ Οντιέρνο για να διαδεχτεί τον Ντέμσεϊ σε αυτό το αξίωμα.

Ο ναύαρχος Τζέιμς Ουάινφελντ, επικεφαλής της βόρειας διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, διορίστηκε αναπληρωτής επικεφαλής του μικτού γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο