current views are: 1

19 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση14:21

Λαβρόφ: Θα συνεργαστούμε με τη Δύση για τη Συρία αρκεί να σεβαστεί την εξουσία του Άσαντ

Έτοιμη να συνεργαστεί με τη Δύση στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών δηλώνει η Μόσχα, ωστόσο διαμηνύει πως όρος είναι ο σεβασμός των πολιτικών αρχών της Συρίας. 

Δημοσίευση 14:21’
αρθρο-newpost

Έτοιμη να συνεργαστεί με τη Δύση στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών δηλώνει η Μόσχα, ωστόσο διαμηνύει πως όρος είναι ο σεβασμός των πολιτικών αρχών της Συρίας. 

Έτοιμη να συνεργαστεί με τη Δύση στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών δηλώνει η Μόσχα, ωστόσο διαμηνύει πως όρος είναι ο σεβασμός των πολιτικών αρχών της Συρίας

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε πως «είμαστε έτοιμοι για μια πρακτική συνεργασία με τις χώρες του συνασπισμού και για να εργαστούμε μαζί τους προκειμένου να καθορίσουμε τους όρους οι οποίοι, ασφαλώς, θα σέβονται την εθνική κυριαρχία της Συρίας και την εξουσία της συριακής κυβέρνησης και πρόσθεσε: 

Είμαι πεπεισμένος ότι με μια πραγματιστική προσέγγιση μπορούν να βρεθούν αυτές οι προϋποθέσεις.

Μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία, την περασμένη εβδομάδα, η Δύση και η Ρωσία άρχισαν να προσεγγίζουν τις θέσεις τους στο θέμα της Συρίας και αποφάσισαν, μαζί με τους εταίρους τους της Ομάδας των Είκοσι (G20) στη σύνοδο που διεξήχθη στην Τουρκία να εντείνουν τη συνεργασία τους εναντίον της τζιχαντιστικής απειλής.

Ωστόσο η Ρωσία και το Ιράν από τη μία, και η Δύση και οι αραβικές χώρες από την άλλη, εξακολουθούν να διαφωνούν για το πολιτικό μέλλον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Ο Άσαντ αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα ενός σημαντικού μέρους της συριακής κοινωνίας, γι’ αυτό δεν θα καταλήξουμε σε μια ειρηνική διευθέτηση χωρίς τη συμμετοχή του», συνέχισε ο Λαβρόφ. 

«Δυστυχώς, βλέπουμε για άλλη μια φορά ότι η προθυμία για συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας εμφανίζεται μετά από μια τραγωδία. Ελπίζω ότι δεν θα περιμένουμε και νέες συμφορές (…) και ότι θα δράσουμε επειδή οι τρομοκράτες δεν τσακώνονται και συμφωνούν μια χαρά μεταξύ τους», τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.


σχετικα αρθρα