current views are: 4

19 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση15:23

Στο μικροσκόπιο των ΗΠΑ τουλάχιστον 30 άτομα για πιθανές σχέσεις με την ISIS

Σε εγρήγορση οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για το ενδεχόμενο έκρηξης βίας μετά το μακελείο στο Παρίσι

Δημοσίευση 15:23’
αρθρο-newpost

Σε εγρήγορση οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για το ενδεχόμενο έκρηξης βίας μετά το μακελείο στο Παρίσι

Υπό παρακολούθηση, πριν τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ήταν στις ΗΠΑ τουλάχιστον 30 άτομα για πιθανές σχέσεις με τους τρομοκράτες της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».

Αυτό ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times», στον απόηχο της διεθνούς κινητοποίησης για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα άτομα που ήδη είχαν μπει στο μικροσκόπιο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών τυπικά έχουν μικρή ειδίκευση σε πρακτικές της τρομοκρατίας κάτι που καθιστά την έρευνα περισσότερο κοντά στην αποτροπή ενός ακόμα περιστατικού ανάλογου με πυροβολισμούς σε σχολεία παρά μια επίθεση εμπνευσμένη από την ISIS.

Βέβαια οι αρχές είναι σε εγρήγορση και σε πιο έκτακτες συνθήκες μετά το μακελειό στη γαλλική πρωτεύουσα. Και παρόλο που οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αξιόπιστη απειλή από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο εσωτερικό των ΗΠΑ, ανησυχούν ότι τα συμβάντα του Παρισιου θα μπορούσαν να προκαλέσουν έκρηξη οργής και περαιτέρω βίας.


σχετικα αρθρα