current views are: 3

19 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση20:09

Για πέρασμα του Αμπααούντ από την Ελλάδα κάνει λόγο ο Γάλλος ΥΠΕΣ – Διαψεύδει η Αθήνα (Βίντεο)

Σύνδεση του τρομοκράτη Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ με την Ελλάδα έκανε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

Δημοσίευση 20:09’
αρθρο-newpost

Σύνδεση του τρομοκράτη Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ με την Ελλάδα έκανε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

Σύνδεση του τρομοκράτη Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ με την Ελλάδα έκανε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ. Ωστόσο, το ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών το διαψεύδει.

Σε δηλώσεις του, επεσήμανε πως η Γαλλική κυβέρνηση έμαθε για την παρουσία του Αμπααούντ στην Ελλάδα στις 16 Νοεμβρίου, τρεις ημέρες μετά το αιματηρό χτύπημα των τζιχαντιστών σε διάφορα σημεία στο Παρίσι, που στοίχισε τη ζωή σε 129 άτομα: 

Δεν ήταν παρά μόνο στις 16 Νοεμβρίου, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, όταν μία υπηρεσία πληροφοριών εκτός Ευρώπης, μας ειδοποίησε ότι είχε γνώση για την παρουσία του Αμπααούντ στην Ελλάδα. Η συνεργασία στον αντιτρομοκρατικό αγώνα είναι ζωτικής σημασίας. Για αυτό τον λόγο ζήτησα την έκτακτη σύγκληση του ευρωπαϊκού συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, αύριο στις Βρυξέλλες, ώστε να τεθούν όλα τα θέματα σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο. 

Από την πλευρά του, ανώτατος αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στο Reuters ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο να αποδεικνύει ότι ο φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι, είχε περάσει ποτέ από την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Foxnews δημοσίευσε αναφορά του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ η οποία έδειχνε τον  Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ ως τον διοικητή του πυρήνα των τζιχαντιστών στο Βέλγιο. Η έκθεση περιλάμβανε αναφορές βελγικών ΜΜΕ που ανέφεραν πως ο «Αμπααούντ συντόνιζε την επιχείρηση (σ.σ. αναφέρεται σε χτύπημα στο Βέλγιο που αποτράπηκε από δυνάμεις ασφαλεάις)  από ασφαλές σπίτι στην Αθήνα με τη χρήση κινητού τηλεφώνου, την ώρα που άλλα μέλη της ομάδας ενεργούσαν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες». 


σχετικα αρθρα