Σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του Μπαμάκο στο Μάλι είναι από το πρωί σε εξέλιξη μια ακόμη τρομορκατική ενέργεια τζιχαντιστών, οι οποίοι κρατούν ομήρους περισσότερους από 150 Γάλλους, Βέλγους, Αμερικανούς, Τούρκους, Κινέζους αλλά και έναν Έλληνα, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- κατάφερε να διαφύγει. 

Οι τιμές του αρχίζουν από 216€ τη βραδιά και αποτελεί επιλογή πολλών ευρωπαϊκών και αμερικανικών γκρουπ, αλλά κυρίως διπλωματών και κυβερνητικών αξιωματούχων που εργάζονται στις πρεσβείες του Μάλι. Η Radisson Blu Hotel προσφέρει πολυτελή καταλύματα κοντά σε πολλά κυβερνητικά γραφεία και τις επιχειρήσεις, καθώς βρίσκεται στην καρδιά της νπρωτεύουσας της αφρικανικής χώρας. 

Είναι ίσως το πιο πολυτελές ξενοδοχείο στο Μπαμάκο, την πρωτεύουσα Μάλι, όπου κυρίως διαμένουν ξένοι δυτικοί υπήκοοι, καθώς διαθέτει spa, αίθουσες συνεδριάσεων, ακριβές σουίτες, πλούσια γεύματα, εξωτερική πισίνα, καλά εξοπλισμένο γυμναστήριο, gourme εστιατόρια και μπαρ. 

Πρόκειται για ξενοδοχείο της Carlson Rezidor Hotel Group, μιας από τις πιο δυναμικές εταιρίες τουριστικών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο. Διαθέτει περισσότερα από 1.370 ξενοδοχεία σε λειτουργία και υπό ανάπτυξη, που καλύπτουν πάνω από 110 χώρες και εδάφη. 

Χαρακτηριστικό της πολυπολιτισμικότητας του ξενοδοχείου είναι ότι έχει ενοίκους από όλες τις χώρες του δυτικού και γιάυτό προσφέρει κουζίνα της Δυτικής Αφρικής σε συνδυασμό με τις γαλλικές γαστρονομικές παραδόσεις.