Έντονη ανησυχία επικρατεί για την τύχη των Ελλήνων που βρίσκονται στο Μάλι, όπου είναι σε εξέλιξη δραματική ομηρία από τζιχαντιστές σε πολυτελές ξενοδοχείο του Μπαμάκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επιβεβαιώνονται από αρμόδιες πηγές, στους ομήρους βρισκόταν και ένας Έλληνας, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει. 

Οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο από το Μπαμάκου. Θρίλερ επικρατεί για την τύχη των περίπου 10 Ελλήνων που είναι σήμερα στην περιοχή, καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση για την ταυτότητα τους και το που ακριβώς βρίσκονται. 

Ωστόσο, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον άμισθο πρόξενο της Ελλάδας στο Μπαμάκο, για την εξέλιξη των επιχειρήσεων και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο Μάλι

Συγκλονίζει η περιγραφή του Έλληνα που γλίτωσε από τους τζιχαντιστές. Πρόκειται για τον Μιχάλη Σκαπούλλη, ο οποίος βρισκόταν στο ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της ομηρίας αλλά κατάφερε να βγει έξω χωρίς να τον αντιληφθούν.

«Ήμουν στο γυμναστήριο μαζί με άλλα δύο άτομα. Ξαφνικά έφυγαν και έμεινα μόνος μου. Όταν έφυγα από τον χώρο του γυμναστηρίου, κατευθύνθηκα προς το χώρο υποδοχής. Άνοιξα την πόρτα και είδα σφαίρες στο πάτωμα. Κινήθηκα από τοίχο σε τοίχο, έφθασα στην πίσω πόρτα του γυμναστηρίου και βγήκα σε έναν παράπλευρο δρόμο. Εκεί είδα τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων και αστυνομία» είπε ο Μιχάλης Σκαπούλλης στο BBC, ενώ σημείωσε ότι δεν άκουσε πυροβολισμούς γιατί είχε δυνατά τη μουσική την ώρα που έκανε γυμναστική.