Ανατροπή στα όσα γνωρίζαμε για τις αστυνομικές επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού προχτές. 

Ειδικότερα, η εξαδέλφη του φερόμενου ως εγκεφάλου των επιθέσεων στο Παρίσι, η Χάσνα Αϊτμπουλαχσέ, δεν ήταν βομβίστρια αυτοκτονίας, σε αντίθεση με όσα πίστευαν αρχικά οι αστυνομικοί, έγινε γνωστό σήμερα από μια αστυνομική πηγή.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης οι ερευνητές είχαν δηλώσει ότι ένα πρόσωπο που βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα στο Σεν Ντενί ανατινάχτηκε πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο.

Η αστυνομία πίστευε μέχρι τώρα ότι επρόκειτο για μια γυναίκα. Όμως, σύμφωνα με την πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, στην πραγματικότητα ο καμικάζι ήταν ένας άνδρας. 

Μάλιστα σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο με τη στιγμή που ο τζιχαντιστής πυροδοτεί τα εκρηκτικά. Το βίντεο τραβήχτηκε τα ξημερώματα Τετάρτης την ώρα που η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής RAID στο Σεν Ντενί βρισκόταν σε εξέλιξη και έδωσε στη δημοσιότητα το ABC. «Τα πρώτα ευρήματα έδειχναν ότι (ο άνθρωπος που έφερε επάνω του τα εκρηκτικά) ήταν εκείνη. Όμως το κρανίο που βρήκαμε στο πεζοδρόμιο δεν ήταν το δικό της» είπε μία πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.


ABC Breaking News | Latest News Videos

Άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο ίδιο διαμέρισμα όπου το βράδυ της Τρίτης η Αϊτμπουλαχσέν είχε πάει τον εξάδελφό της, τον φερόμενο ως εγκέφαλο των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ. Ο ένας από τους νεκρούς επιβεβαιώθηκε ότι είναι ο Αμπααούντ, ενώ ο δεύτερος δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη.