Νέες πληροφορίες σχετικά με την τύχη του καταζητούμενου για το μακελειό στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, φέρνει στο φως η Daily Mail.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο 26χρονος τρομοκράτης που του οποίου ο ρόλος στις φονικές επιθέσεις στο Παρίσι θεωρείται κομβικός, πιστεύεται ότι βρίσκεται στο Βέλγιο και ότι έχει επικοινωνήσει τρεις φορές με φίλους του μέσω Skype, προκειμένου να τον βοηθήσουν να γυρίσει πίσω στη Συρία. 

Η πληροφορία αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι δύο φίλοι του τζιχαντιστή είπαν  στον αδελφό του Μοχάμεντ, ότι μίλησαν μαζί του, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες. 

«Δεν πιστεύω ότι βρίσκεται μακριά» υποστήριξε σχετικά ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ, προτρέποντας τον αδελφό του να παραδοθεί στις Αρχές.

Ο 26χρονος κατοικούσε για αρκετά χρόνια στις Βρυξέλλες, ενώ από τα χτυπήματα στη γαλλική πρωτεύουσα και μετά παραμένει άφαντος, με την αστυνομία να επισημαίνει ότι φοβάται να παραδοθεί, σκεπτόμενος τα αντίποινα που θα υποστεί μετά από αυτό από το ISIS, από τους θυμωμένους αρχηγούς της οργάνωσης. 

Ο τρομοκράτης, σύμφωνα με τις αρχές, έχει αλλάξει το όνομά του, χρησιμοποιώντας το Γασίν Μπαγκλί, ενώ φωτογραφίες του που κυκλοφόρησαν στον διεθνή Τύπο τον απεικονίζουν καμουφλαρισμένο, με περούκα και γυαλιά.