Με ποσοστό 87,2% επανεξελέγη, χωρίς αντίπαλο, πρόεδρος των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ.

Ο κ. Ζεεχόφερ κατέγραψε σήμερα το χειρότερο αποτέλεσμα από την πρώτη του εκλογή το 2008, ενώ είναι ενδεικτικό ότι το 2013 είχε λάβει 95,3%.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από τα γερμανικά ΜΜΕ, η μείωση του ποσοστού αποδίδεται από μέλη του προεδρείου του κόμματος, αφενός, στην δημόσια διαφωνία του, χθες, με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ήταν προσκεκλημένη στο Συνέδριο και, αφετέρου, στην κριτική που άσκησε στον υπουργό Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ.

Ο ίδιος ο κ. Ζεεχόφερ πάντως δήλωσε ικανοποιημένος με αποτέλεσμα και σημείωσε ότι το ποσοστό δείχνει ότι εκείνος και η CSU έχουν ακόμη μεγάλη στήριξη από τους πολίτες. «Στο στιλ και στην πολιτική μου δεν θα αλλάξει τίποτα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, επανεξελέγησαν στην προεδρία των Γερμανών Πρασίνων ο Τζεμ Έζντεμιρ και η Σιμόνε Πέτερ, κατά την διάρκεια του Συνεδρίου του κόμματος που πραγματοποιείται στο Χάαλε της Σαξονίας - 'Ανχαλτ.

Η κυρία Πέτερ απέσπασε το 68% των ψήφων, ενώ πριν από δύο χρόνια είχε λάβει 75,9% και ο κ. Έζντεμιρ συγκέντρωσε 76,9%, έναντι ποσοστού 71,4% που είχε λάβει στην εκλογή του 2013.