Προειδοποίηση για βόμβα υπήρξε σήμερα και σε αεροσκάφος της Singapore Airlines που είχε απογειωθεί από το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης σήμερα.

Η αεροπορική εταιρεία ωστόσο, στην ανακοίνωσή της, δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς αποκαλύφθηκε η απειλή ή τις ενέργειες στις οποίες προέβη προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των επιβαινόντων. Περιορίζεται στο να αναφέρει ότι για το ζήτημα ενημερώθηκαν οι αρχές.

«Λυπούμαστε που δε μπορούμε να δώσουμε περαιτέρω λεπτομέρειες καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα ασφαλείας» υπογράμμισε η εταιρεία.

Η πτήση SQ001 προσγειώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα το μεσημέρι ώρα Σιγκαπούρης (06.00 ώρα Ελλάδας), ωστόσο η αποβίβαση των επιβατών καθυστέρησε, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel NewsAsia.

Η αστυνομία της Σιγκαπούρης επεσήμανε σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ότι διεξήγαγε έρευνες και τίποτα το ύποπτο δεν εντοπίστηκε εντός του αεροσκάφους ή μεταξύ των επιβατών.

Νωρίτερα σήμερα, αεροσκάφος της Turkish Airlines πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο Χάλιφαξ του Καναδά, έπειτα από απειλή για βόμβα

Όπως γνωστοποίησε η καναδική αστυνομία και η αεροπορική εταιρεία, ύστερα από έρευνες δεν βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο αεροσκάφος, το οποίο συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του.