Υπέρ της επαναφοράς του εικονικού πνιγμού (waterboarding), μιας ανακριτικής μεθόδου που ισοδυναμεί με βασανιστήρια, τάχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμερικανός μεγιστάνας που προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016.

Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι θα επαναφέρει «οπωσδήποτε» τον εικονικό πνιγμό νομιμοποιώντας την χρήση του ως ανακριτική μέθοδο, καθώς εκτιμά ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κάνει πολύ χειρότερα, κατά τη διάρκεια της εκπομπής "This Week" στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Πιστεύω ότι η εξομοίωση του πνιγμού είναι κάτι το αμελητέο σε σύγκριση με όσα μας αναγκάζουν να υποφέρουμε» είπε ο Τραμπ και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο παράδειγμα του αποκεφαλισμού του Τζέιμς Φόλεϊ, του Αμερικανού δημοσιογράφου που εκτέλεσε το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο του 2014.

Παρά τις εμπρηστικές δηλώσεις του, η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ παραμένει στα ύψη. Δημοσκόπηση που διενήργησαν οι Washington Post και το ABC και δημοσιεύτηκε σήμερα του δίνει άνετο προβάδισμα στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 32% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έναντι 22% που συγκεντρώνει ο Μπεν Κάρσον. Στην τρίτη θέση κατατάσσεται ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο με ποσοστό 11%.