Συναγερμός έχει σημάνει στις Βρυξέλλες, καθώς σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η αστυνομία πραγματοποιεί επιχείρηση στη Γκραν Πλας, την κεντρική πλατεία της βελγικής πρωτεύουσας, την ώρα που η πόλη άπό το Σάββατο έχει νεκρώσει λόγω των έκτακτων μέτρων ασφαλείας.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει δρόμoυς στην περιοχή Grote Markt και δεν επιτρέπει σε ενοίκους ξενοδοχείων και εστιατορίων να βγουν έξω. 

Η αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχει διευρυνθεί σύμφωνα με πληροφορίες και σε άλλες περιοχές των Βρυξελλών ενώ η αστυνομία κάνει έκκληση στους χρήστες του twitter να μην μεταδίδουν πληροφορίες που ενδεχομένως θα βοηθήσουν τους τρομοκράτες. 

"Πολλές επιχειρήσεις διεξάγονται εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής" στο Βέλγιο, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή αστυνομία ζητώντας να μην αναφέρονται οι τοποθεσίες διεξαγωγής τους.

Η αστυνομία "ζητεί από τα μέσα ενημέρωσης να μην σχολιάζουν απευθείας τις εν εξελίξει ενέργειες της αστυνομίας, αναφέροντας, για παράδειγμα, τοποθεσίες", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η γενική εισαγγελία "θα δώσει συνέντευξη Τύπου όταν όλα θα έχουν τελειώσει", πρόσθεσε. 

Υπενθυμίζεται ότι η  πόλη των Βρυξελλών θα παραμείνει και αύριο σε ύψιστο συναγερμό, τα σχολεία θα είναι κλειστά ενώ οι αξιωματούχοι και οι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καλούνται να εργαστούν μέσω τηλεδιασκέψεων.