Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο των Βρυξελλών (φωτό)

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο των Βρυξελλών (φωτό)

Συναγερμός έχει σημάνει στις Βρυξέλλες, καθώς σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η αστυνομία πραγματοποιεί επιχείρηση στη Γκραν Πλας, την κεντρική πλατεία της βελγικής πρωτεύουσας, την ώρα που η πόλη άπό το Σάββατο έχει νεκρώσει λόγω των έκτακτων μέτρων ασφαλείας.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει δρόμoυς στην περιοχή Grote Markt και δεν επιτρέπει σε ενοίκους ξενοδοχείων και εστιατορίων να βγουν έξω. 

Η αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχει διευρυνθεί σύμφωνα με πληροφορίες και σε άλλες περιοχές των Βρυξελλών ενώ η αστυνομία κάνει έκκληση στους χρήστες του twitter να μην μεταδίδουν πληροφορίες που ενδεχομένως θα βοηθήσουν τους τρομοκράτες. 

"Πολλές επιχειρήσεις διεξάγονται εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής" στο Βέλγιο, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή αστυνομία ζητώντας να μην αναφέρονται οι τοποθεσίες διεξαγωγής τους.

Η αστυνομία "ζητεί από τα μέσα ενημέρωσης να μην σχολιάζουν απευθείας τις εν εξελίξει ενέργειες της αστυνομίας, αναφέροντας, για παράδειγμα, τοποθεσίες", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η γενική εισαγγελία "θα δώσει συνέντευξη Τύπου όταν όλα θα έχουν τελειώσει", πρόσθεσε. 

Υπενθυμίζεται ότι η  πόλη των Βρυξελλών θα παραμείνει και αύριο σε ύψιστο συναγερμό, τα σχολεία θα είναι κλειστά ενώ οι αξιωματούχοι και οι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καλούνται να εργαστούν μέσω τηλεδιασκέψεων. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο