Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ διηγήθηκε ότι είδε τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ «σε κατάσταση σοκ» στο Stade de France στις 13 Νοεμβρίου όταν έμαθε για τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι και ότι καμικάζι ανατινάζονταν στην περιοχή του γηπέδου.

Ο Φρανσουά Ολάντ βρισκόταν «υπό το σοκ, αλλά ταυτόχρονα πολύ συγκεντρωμένος και αποφασιστικός» πληροφορούμενος την έκταση της σφαγής που βρισκόταν σε εξέλιξη, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών στην κυριακάτικη Bild.

Οταν οι δύο άνδρες, οι οποίοι παρακολουθούσαν μαζί τον φιλικό αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας έμαθαν ότι τρεις καμικάζι αντινάχθηκαν κοντά στο στάδιο, αναρωτήθηκαν «εάν οι θεατές μπορούσαν υπό τις συνθήκες αυτές να μείνουν ανενημέρωτοι και εάν το ματς έπρεπε να διακοπεί».

Τα νέα για τις επιθέσεις έρχονταν κάθε δύο λεπτά. Οι κ.κ. Ολάντ και Στάινμάγερ έφυγαν για λίγα λεπτά από την εξέδρα για μία ιδιωτική συνάντηση, αλλά οι υπεύθυνοι της ασφάλειας τούς παρακάλεσαν να επιστρέψουν γρήγορα και να καταλάβουν και πάλι τις θέσεις τους ώστε «να μη δημιουργηθεί νευρικότητα στο στάδιο» μεταξύ των θεατών που θα διαπίστωναν την απουσία των επισήμων.

«Οταν μάθαμε για τις επιθέσεις στο Παρίσι, κανείς δεν γνώριζε πώς θα τελειώσει η βραδιά», αναφερόμενος στον φόβο του σχετικά με την πιθανότητα πρόκλησης κίνησης πανικού του πλήθους στο στάδιο όπου ήσαν συγκεντρωμένοι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Ο Φρανσουά Ολάντ εγκατέλειψε στη συνέχεια το Stade de France, ενώ ο Σταϊνάγερ και η συνοδεία του παρέμειναν ώστε να μην ανησυχήσουν και πανικοβληθούν οι θεατές.

Μετά το ημίχρονο, «επιστρέψαμε στις θέσεις μας και επί 45 λεπτά κάναμε ότι εδιαφερόμασταν για το ματς», είπε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών.