current views are: 3

23 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση13:10

Σκληρές εικόνες: Πρόσφυγες έραψαν τα στόματά τους στην Ειδομένη

Σοκαριστικές εικόνες, ενδεικτικές της απόγνωσης και του προσφυγικού δράματος, έρχονται από την Ειδομένη των Σκοπίων. 

Δημοσίευση 13:10’
αρθρο-newpost

Σοκαριστικές εικόνες, ενδεικτικές της απόγνωσης και του προσφυγικού δράματος, έρχονται από την Ειδομένη των Σκοπίων. 

Σοκαριστικές εικόνες, ενδεικτικές της απόγνωσης και του προσφυγικού δράματος, έρχονται από την Ειδομένη των Σκοπίων. Περίπου 10 μετανάστες που παραμένουν επί ημέρες στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ, άρχισαν απεργία πείνας, ράβοντας τα στόματά τους, με αίτημα να τους επιτραπεί η είσοδος στη γειτονική χώρα.

Στο σημείο είναι συγκεντρωμένοι περίπου 1.000 μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα διαμαρτυρίας και έχουν υψώσει πανό, ζητώντας να αρθεί η απαγόρευση διέλευσής τους από το φράχτη. Τις τελευταίες ημέρες διανυκτερεύουν σε αντίσκηνα, παρά το τσουχτερό κρύο, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, περιμένοντας να αλλάξει κάτι στην υπάρχουσα κατάσταση.

«Η ροή προσφύγων από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία γίνεται με γρήγορους ρυθμούς» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξανδρος Βούλγαρης από την Ύπατη Αρμοστεία, προσθέτοντας ωστόσο ότι γίνεται ενημέρωση στους υπόλοιπους για τις διαδικασίες ασύλου. «Ανάμεσά τους, μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη για προσφυγική προστασία» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι, όσοι θέλουν να επιστρέψουν στην Αθήνα, υπάρχουν λεωφορεία στο σημείο, με εισιτήριο 50 ευρώ, γεγονός που έχει δημιουργήσει αντιδράσεις σε εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ που επιχειρούν στον καταυλισμό και ζητούν την μείωση του.


σχετικα αρθρα