current views are: 4

23 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση14:42

Κομισιόν: Οι έλεγχοι έχουν αυξηθεί εκεί που χρειάζεται

Όπως δήλωσε ο Μ. Σχοινάς το κτίριο της Κομισιόν δεν κρίνεται από τις βελγικές αρχες εν δυνάμει στόχος και δεν κρίθηκε απαραίτητο να αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού

Δημοσίευση 14:42’
αρθρο-newpost

Όπως δήλωσε ο Μ. Σχοινάς το κτίριο της Κομισιόν δεν κρίνεται από τις βελγικές αρχες εν δυνάμει στόχος και δεν κρίθηκε απαραίτητο να αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού

«Ο εσωτερικός και ο εξωτερικός έλεγχος έχει αυξηθεί εκεί που χρειάζεται, ωστόσο συνεχίζουμε να δουλεύουμε με ηρεμία και ψυχραιμία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο κτίριο όπου στεγάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θεωρείται εν δυνάμει στόχος.

Σε δηλώσεις του τόνισε ότι το επίπεδο συναγερμού δεν θεωρήθηκε αναγκαίο να αυξηθεί από «κίτρινο» -το οποίο είχε καθιερωθεί μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo- σε «πορτοκαλί» και ότι με βάση την ενημέρωση που έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν από τις βελγικές αρχές, το κτίριο της Επιτροπής δεν αποτελεί εν δυνάμει στόχο.

Όπως είπε γίνονται έλεγχοι και στα αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα στον περίγυρο του κτιρίου, ενώ αναφορικά με τη μειωμένη παρουσία του προσωπικού δήλωσε πως λόγω των κλειστών σχολείων έχουν τεθεί σε εφαρμογή ευέλικτες ρυθμίσεις, κυρίως για τους γονείς.

Την ίδια ώρα στη γειτονιά των Βρυξελλών όπου εδράζονται τα κοινοτικά όργανα δεν διαφαίνεται  ορατή ενδυνάμωση των μέτρων ασφαλείας, με εξαίρεση το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου για σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του Eurogroup, και στο οποίο αυξήθηκε το επίπεδο συναγερμού στο «πορτοκαλί», με ενισχυμένη παρουσία της αστυνομίας και του στρατού για τη φύλαξη.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας στο κέντρο των Βρυξελλών με συνολικά 21 συλλήψεις στο πλαίσιο των ερευνών για θύλακες της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».

Ο Βέλγος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ο συναγερμός παραμένει στο ύψιστο επίπεδο, καθώς φοβούνται «μια επίθεση σαν αυτή του Παρισιού». Ακόμη, ανακοίνωσε ότι το μετρό των Βρυξελλών και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και τη Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων οι Αρχές, κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από τις επιχειρήσεις και οι χρήστες σε Twitter και Facebook σε μια προσπάθεια να χαλαρώσουν λίγο το κλίμα κατέκλυσαν το hashtag #BrusselsLockdown με γάτες.

 

 

 

 

 

 


σχετικα αρθρα