current views are: 1

23 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση18:33

Τελευταία πράξη του δράματος στις κηδείες των θυμάτων στο Παρίσι

Εβδομάδα τιμών προς τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι άρχισε σήμερα, με εκκίνηση κάποιες κηδείες των αδικοχαμένων πολιτών και κορύφωση την Παρασκευή, οπότε και η χώρα θα αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς σε μία επίσημη τελετή 
 
 

Δημοσίευση 18:33’
αρθρο-newpost

Εβδομάδα τιμών προς τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι άρχισε σήμερα, με εκκίνηση κάποιες κηδείες των αδικοχαμένων πολιτών και κορύφωση την Παρασκευή, οπότε και η χώρα θα αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς σε μία επίσημη τελετή 
 
 

Εβδομάδα τιμών προς τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι άρχισε σήμερα, με εκκίνηση κάποιες κηδείες των αδικοχαμένων πολιτών και κορύφωση την Παρασκευή, οπότε και η χώρα θα αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς σε μία επίσημη τελετή.
 
Συνολικά 29 πόλεις έχουν βυθιστεί στο πένθος και χιλιάδες Γάλλοι θρηνούν τους συμπολίτες τους – οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών – που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των τζιχαντιστών στο συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν, στο μπαρ La Belle Equipe και στο εστιατόρια Petit Cambodge.

Από τους 130 νεκρούς, 29 άνθρωποι ήταν ξένης υπηκοότητας ή διπλής υπηκοότητας.

Πολλοί από τους συγγενείς των θυμάτων, θέλησαν να μοιραστούν με άλλους συμπολίτες τους το πένθος τους και απηύθυναν εκκλήσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως στην περίπτωση της 33χρονης Ορελί, της οποίας η οικογένεια της απηύθυνε μια έκκληση προς όσους επιθυμούν να βοηθήσουν στη διακόσμηση του φέρετρού της κοπέλας, που λάτρευε τη ροκ μουσική.

«Την Τετάρτη, η οικογένεια της Ορελί πήγε στο γραφείο τελετών και ανακάλυψε με τρόμο ότι τα φέρετρα που τους πρότειναν στο σχετικό κατάλογο για να κηδέψουν εκείνη δεν είχαν ψυχή.

Δε μπορούμε να αφήσουμε την Ορελί να φύγει έτσι μακριά μας» εξήγησε μια φίλη της οικογένειας, η Πατρίσια, στη γαλλόφωνη έκδοση του ιστοτόπου Huffington Post. Πολλοί καλλιτέχνες του δρόμου έσπευσαν να προτείνουν τις ιδέες τους.

Ο Ματιέ Μοντί, αδελφός του Σεντρίκ που σκοτώθηκε επίσης στο Μπατακλάν, ζήτησε από τους Rolling Stones να παραστούν στην κηδεία του. Εκείνοι μπορεί να αρνήθηκαν την πρόσκληση ωστόσο έστειλαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα «πλέον ειλικρινή συλλυπητήρια» στον αδελφό του.

Στην επαρχία ολόκληρες πόλεις πενθούν για τα θύματα.

Στο Μπλουά (κεντρικά), περισσότεροι από 1000 άνθρωποι παρέστησαν σήμερα το πρωί στις κηδείες της Αννά και Μαριόν Πετάρ, 27 και 24 χρονών, δύο αδελφών που χάθηκαν ενώ δειπνούσαν στο Petit Cambodge.

Μία ημέρα πριν, σχεδόν 3.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βρετάνη (δυτικά), στο λιμάνι Κονκαρνό, για να αποτίσουν φόρο τιμής στην Εστέλ Ρουά, 25 ετών, που καταγόταν από αυτή την κοινότητα και άφησε την τελευταία της πνοή στο Μπατακλάν.

Μια δημόσια τελετή στη μνήμη των θυμάτων της 13ης Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή στο Παρίσι, με την παρουσία του προέδρου της χώρας Φρανσουά Ολάντ. Σε αυτήν την τελετή αναμένεται επίσης να παραστούν τραυματίες, επιζώντες των επιθέσεων, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.


σχετικα αρθρα