Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες στην γαλλική αλλά και την βελγική πρωτεύουσα, με τους γάλλους αστυνομικούς να εντοπίζουν ένα ύποπτο γιλέκο με εκρηκτικά σε κάδο απορριμάτων, αλλά και τους βέλγους να συλλαμβάνουν και τέταρτο άτομο που εμπλέκεται στο μακελειό του Παρισιού.

Όπως αναφέρει το Associated Press, το γιλέκο βρέθηκε σε κάδο στην περιοχή Μονρούζ κοντά στο Παρίσι και κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική ως ανακάλυψη, καθώς οι αρχές εικάζουν ότι ανήκει στον τζιχαντιστή Σαλάχ Αμπντεσλάμ. 

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και συνεχίζει τις έρευνες. 

Την ίδια στιγμή, στις Βρυξέλλες, που μοιάζουν με έρημη πόλη μετά τον συναγερμό του Σαββατοκύριακου, η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη και τέταρτου ατόμου που συμμετείχε στο μακελειό στο Παρίσι

Η σύλληψη έγινε μετά από εκτεταμένη έρευνα των αρχών. 

Στις Βρυξέλλες, πάντως, τα μέτρα εξακολουθούν να παραμένουν δρακόντεια.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση του Βελγίου και αύριο θα παραμείνει κλειστό το μετρό.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα πανεπιστήμια, ενώ η κατάσταση θα αρχίσει να ομαλοποιείται από την Τετάρτη οπότε αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και προοδευτικά το μετρό.

Μέτρα ασφαλείας στους σιδηροδρομικούς σταθμούς 

Στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων ασφαλείας, συστήνεται πλέον στους επιβάτες που αναμένεται να ταξιδέψουν με τα τρένα υψηλής ταχύτητας τα οποία αναχωρούν από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς των Βρυξελλών και της Αμβέρσας όπως επίσης και οι επιβάτες των τρένων Thalys που αναχωρούν από το σιδηροδρομικό σταθμό Nord του Παρισιού να προσέρχονται στους σταθμούς μισή ώρα νωρίτερα από την αναχώρησή τους.

«Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας ότι θα υποβληθείτε σε ελέγχους στοιχείων και αποσκευών πριν από την αναχώρηση από τους σταθμούς Bruxelles-Midi και Anvers-Central» επισήμανε η βελγική σιδηροδρομική εταιρεία SNCB στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, απευθύνοντας έκκληση στους επιβάτες των Thalys, των TGV και των διεθνών αμαξοστοιχιών ICE με κατεύθυνση προς τη Γερμανία που διέρχονται από το Βέλγιο.

«Λόγω των ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας, η διαδικασία της επιβίβασης ενδέχεται να διαρκέσει περισσότερο. Παρακαλούμε να προσέρχεστε τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την αναχώρησή σας» σημείωσε η εταιρεία Thalys στο Twitter.

«Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Bruxelles-Midi, Anvers-Central και Paris-Nord» εξήγησε η εταιρεία που διαχειρίζεται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών υψηλής ταχύτητας μεταξύ Άμστερνταμ και Παρισιού, σε μια σύσταση που απηύθυνε προς τους πελάτες της και περιέλθει στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η εταιρεία τους ζήτησε να «λάβουν υπόψη του μια επιπλέον καθυστέρηση διάρκειας 30 λεπτών μέχρι να φθάσουν στις αποβάθρες του Paris-Nord, Anvers-Central και Bruxelles-Midi».