Οι τζιχαντιστές τρομοκράτες του ISIS φέρονται να οχυρώνουν το προπύργιό τους, την συριακή πόλη Ράκα, φοβούμενοι την προέλαση των δυτικών στην επαύριο των επιθέσεων στο Παρίσι, μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Ιndependent.

Η Γαλλία διπλασίασε τις επιδρομές της πρόσφατα, και με τη Βρετανία να ετοιμάζει ένα «συνεκτικό σχέδιο» καταπολέμησης του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής οργάνωσης στη ρίζα της φαίνεται πως μεγαλώνουν εκτιμά η εφημερίδα. 

Σημειώνεται πως επί του πεδίου, Κούρδοι μαχητές και άλλες αντάρτικες οργανώσεις έχουν συγκεντρωθεί 20 μίλια βόρεια της Ράκα. 

Η απάντηση του ISIS είναι η οχύρωση της πόλης των 350.000 κατοίκων, με τους τζιχαντιστές να χτίζουν αμυντικές θέσεις και υπόγεια καταφύγια. 

Παράλληλα, ομάδα ακτιβιστών που δραστηριοποιείται στη Ράκα, ανέφερε πως υπάρχουν σημάδια αυξανόμενης στρατολόγησης ακόμα και ανήλικων. Ειδικότερα η τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με την εφημερίδα φέρεται να δημιούργησε βάση δεδομένων όπου καταγράφονται αγόρια πάνω από την ηλικία των 14.