Μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που έχουμε συνήθως στο μυαλό μας για τους τρομοκράτες αποκαλύπτει η μαρτυρία του διαπραγματευτή αστυνομικού με τους δράστες της επίθεσης στο Bataclan, καθώς ισχυρίζεται ότι ήταν ''νευρικοί, μπερδεμένοι και έμοιαζαν να έχουν πάρει ναρκωτικά''.

Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό L'Obs: 

Ο αξιωματικός που κατονομάζεται μόνο ως Πασκάλ, και τον περασμένο Γενάρη ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων με τον Αμεντί Κουλιμπαλί, τον τρομοκράτη που εισέβαλε στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ, μίλησε με τους ένοπλους 5 φορές στις 11.27μμ, 11.29μμ, στις 11.48μμ, στις 12.05μμ και στις 12.18πμ, χωρίς όμως οι διαπραγματεύσεις να οδηγήσουν κάπου. 

Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο, ο οποίος λίγο καιρό πριν ηγούνταν των διαπραγματεύσεων με τον Αμεντί Κουλιμπαλί, τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ.

Όπως υπογραμμίζει ο Πασκάλ οι συνομιλίες που είχε με τον  Omar Mostefai και τον Samy Amimour στο Μπατακλάν δεν έμοιαζαν σε τίποτα με αυτές που είχε κάνει στο παρελθόν.

Ήταν νευρικοί και πολύ φοβισμένοι και μπερδεμένοι, σαν να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.Επαναλάμβαναν συνεχώς τις ίδιες φράσεις: Είμαστε στρατιώτες του Χαλιφάτου. Είναι λάθος του Ολάντ. Επιτεθήκατε στις γυναίκες και τα παιδιά μας στην Συρία. Υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας με το επιτεθούμε στις γυναίκες και τα παιδιά στην Γαλλία.

Μέσα από ένα βαν, το βράδυ της επίθεσης ο διαπραγματευτής των γαλλικών αρχών προσπαθούσε με την βοήθεια ενός συναδέλφου και ψυχολόγου να διασώσουν όσο περισσότερους ομήρους γινόταν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την δεύτερη συνομιλία που είχε μαζί τους συνειδητοποίησε ότι οι ένοπλοι δεν επρόκειτο να παραδοθούν και έτσι επικοινώνησε με τον Κριστόφ Μολμί, τον επικεφαλής μίας επίλεκτης ομάδας της Γαλλικής αστυνομίας που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση καταστάσεων ομηρίας και στον οποίο είχε δοθεί το πράσινο φως για να εισβάλλει στο κτίριο.

Ο Μόλμι αποκαλύπτει ότι όταν οι ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο κτίριο, δεν ακουγόταν καμία φωνή και κανένα κλάμα καθώς οι τραυματισμένοι δεν τολμούσαν ούτε να ανασάνουν.

Μία φωνή πίσω από μία κλειδωμένη πόρτα τους ενημέρωσε ότι οι τρομοκράτες ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά και απειλούσαν να αποκεφαλίσουν τον κόσμο.

Πριν οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποιήσουν την επιχείρηση, έβγαλαν έξω από το Μπατακλάν, άντρες και γυναίκες καθώς και ένα 10χρονο παιδί.

Κατά την διάρκεια της επίθεσης ένας από τους τρομοκράτες σκοτώθηκε όταν ένας από τους άντρες της γαλλικής αστυνομίας πυροβόλησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά με την οποία είχε ζωθεί.

Λίγο αργότερα ακούστηκε μία δεύτερη έκρηξη, αλλά δεν έγινε σαφές αν ο τρομοκράτης ενεργοποίησε μόνος τα εκρηκτικά ή αν αυτό ήταν αποτέλεσμα της πρώτης έκρηξης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επίλεκτης ομάδας, χρειάστηκε μία ακόμα ώρα ώστε να καταφέρουν να βγάλουν του ομήρους που είχαν απομείνει μέσα στο Μπατακλάν καθώς είχαν κρυφτεί σε κάθε πιθανή κρυψώνα.