ΔΙΕΘΝΗ

Μειώθηκαν οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων για το Παρίσι

Δημοσίευση 24 Νοεμβρίου 2015, 22:02 / Ανανεώθηκε 24 Νοεμβρίου 2015, 16:29
Μειώθηκαν οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων για το Παρίσι
Facebook Twitter Whatsapp

Μειώθηκαν κατά 1/4 οι κρατήσεις εισιτηρίων για το Παρίσι, ύστερα από τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μειώθηκαν κατά 1/4 οι κρατήσεις εισιτηρίων για το Παρίσι, ύστερα από τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ταξιδιωτικών πληροφοριών ForwardKeys, οι παγκόσμιες κρατήσεις για το Παρίσι ήταν 27% λιγότερες για το διάστημα 14-21 Νοεμβρίου από ό,τι για το αντίστοιχο διάστημα το 2014.

Ο διευθυντής της εταιρείας έρευνας Ολιβιέ Ζαγκέρ απέδωσε την πτώση κυρίως σε ταξιδεύοντες τουρίστες, και όχι σε επιχειρηματίες ή άτομα που είχαν προορισμό συγγενείς ή φίλους. «Η περίοδος των ακυρώσεων τελείωσε [...] αλλά η τάση στις κρατήσεις δεν δείχνει ακόμα ανάκαμψη», είπε σε συνέντευξη πριν τη δημοσίευση των στοιχείων σήμερα. Προέβλεψε μάλιστα ότι «θα πάρει πολλούς μήνες» για να ανακάμψουν.

Η ForwardKeys επεξεργάζεται στοιχεία από 14 εκατομμύρια παγκόσμιες κρατήσεις αεροπορικών εισητηρίων την ημέρα, είπε ο Ζαγκέρ.

Όσον αφορά την εποχή των Χριστουγέννων, η ForwardKeys είπε ότι οι κρατήσεις έχουν πέσει από την ίδια εποχή πέρσι κατά 13%.

Την εβδομάδα που ακολούθησε τις επιθέσεις στο Παρίσι οι ακυρώσεις εισιτηρίων ήταν 21% ψηλότερες από την ίδια εποχή το 2014, αλλά σύμφωνα με πρόσφατες ενδείξεις πλησιάζουν το περσινό επίπεδο ακυρώσεων, είπε.

Η Γαλλία είναι η πιο δημοφιλής χώρα στον κόσμο για τους τουρίστες, με το Παρίσι να δέχεται 32,2 εκατομμύρια επισκεπτών το 2014.

Μια πηγή στην Air France είπε ότι έχει υπάρξει μείωση της κίνησης μετά τις επιθέσεις, αλλά είναι ακόμα νωρίς να τεκμηριωθεί. Η easyJet, που παρέχει φθηνές πτήσεις στη χώρα, είπε τη Τρίτη ότι είχε δει μια μείωση στη δημοτικότητα της Γαλλίας ως τόπος προορισμού.