Βραδείς ρυθμοί, της τάξης του 0,3% καταγράφονται στην ανάπτυξη της Γερμανίας το τρίτο τρίμηνο του 2015.
 
 Η αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης στη χώρα και οι υψηλότερες κρατικές δαπάνες για τους πρόσφυγες υπεραντιστάθμισαν την αδυναμία στο εξωτερικό εμπόριο, βοηθώντας την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία να αναπτυχθεί με μέτριο, αν και βραδύτερο ρυθμό, το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Τα επίπεδα ρεκόρ της απασχόλησης, οι αυξανόμενοι μισθοί και οι σχεδόν σταθερές τιμές ενισχύουν τις δαπάνες των νοικοκυριών στη Γερμανία με τη φθηνότερη βενζίνη επίσης να επιτρέπει στους καταναλωτές να ξοδέψουν για χρήματα για άλλες αγορές.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ανθρώπων που καταφθάνει στη Γερμανία από τις εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής ανέρχεται σε επίπεδα ρεκόρ, με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια να δαπανούν δισεκατομμύρια ευρώ για τη στέγαση και την απασχόληση τους.

Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία επιβεβαίωσε σήμερα τις προκαταρκατικές εκτιμήσεις, βάσει των οποίων το εποχικά προσαρμοσμένο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) αυξήθηκε κατά 0,3% σε τριμηνιαία βάση μεταξύ του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου, μετά από ρυθμό αύξησης 0,4% την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου.

Η ιδιωτική κατανάλωση αυξήθηκε κατά 0,6% το τρίτο τρίμηνο, ενώ οι κρατικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 1,3% - ποσοστό που αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση από τις αρχές του 2009. Συνολικά, η εγχώρια ζήτηση προσέθεσε 0,7 ποσοστιαίες μονάδες στο ΑΕΠ.

Αντίθετα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με τις εισαγωγές, καθώς εξασθένησε η ζήτηση από την Κίνα και τις αναδυόμενες αγορές.