Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα μία γυναίκα πιλότος της πακιστανικής Πολεμικής Αεροπορίας, όταν το εκπαιδευτικό σκάφος της συνετρίβη κοντά στην κεντρική πόλη Μιανουάλι.

Όπως ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία της χώρας «η συντριβή σημειώθηκε στη διάρκεια επιχειρησιακής εκπαίδευσης ρουτίνας και ένας δεύτερος πιλότος επέζησε».

"Ο επισμηναγός Σακίμπ Αμπάσι και η υποσμηναγός Μάριουμ Μουχτιάρ βρίσκονταν σε αποστολή επιχειρησιακής εκπαίδευσης ρουτίνας όταν ήρθαν αντιμέτωποι με μια σοβαρή έκτακτη ανάγκη κατά τα τελευταία στάδια της αποστολής", ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία.

"Φροντίζοντας για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας του άμαχου πληθυσμού στο έδαφος, και οι δύο πιλότοι χρησιμοποίησαν το αυτόματο σύστημα εκτόξευσης και το αεροσκάφος συνετριβη κοντά στο Κουντιάν, στη Μιανουάλι", πρόσθεσε στέλεχος της πακιστανικής αρχής.

Η Μουχτιάρ είναι η πρώτη γυναίκα πιλότος της πακιστανικής Πολεμικής Αεροπορίας που σκοτώνεται εν ώρα καθήκοντος.

Η Πολεμική Αεροπορία είχε 19 γυναίκες πιλότους το 2013, σύμφωνα με τα τελευταία άμεσα διαθέσιμα στοιχεία.

Η συντριβή είναι το πιο πρόσφατο θανατηφόρο δυστύχημα που πλήττει τον πακιστανικό στρατό.

Τον Μάιο, στρατιωτικό ελικόπτερο που μετέφερε διπλωμάτες οι οποίοι θα επιθεωρούσαν ένα τουριστικό έργο συνετρίβη, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους, ανάμεσά τους και τους πρεσβευτές της Νορβηγίας και των Φιλιππίνων.

Τον Αύγουστο, ένα άλλο στρατιωτικό ελικόπτερο που χρησιμοποιείτο ως ασθενοφόρο συνετρίβη κοντά στη βόρεια επαρχία Μανσέχρα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι.