Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες αναφορικά με την τύχη των πιλότων του βομβαρδιστικού Su-24 που καταρρίφθηκε στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας από τουρκικά F-16.

Η εφημερίδα «Hurriyet», μετέδωσε ότι και οι χειριστές είναι ζωντανοί και πως αυτή την ώρα η κυβέρνηση της Τουρκίας πραγματοποιεί διαπραγματεύσεις με τους αντάρτες ώστε αυτοί να απελευθερωθούν. 

Την ίδια πληροφορία μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, αναφέροντας  χαρακτηριστικά ότι οι τουρκικές μονάδες έλαβαν πληροφορίες πως οι δύο άντρες δεν έχουν πεθάνει.

Σύμφωνα ωστόσο με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό γενικό επιτελείο, ο ένας από τους δύο πιλότους έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του αλλά σκοτώθηκε από πυρά που προήλθαν από το έδαφος.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για θάνατο του ενός τη στιγμή που ο δεύτερος βρισκόταν στα χέρια των τουρκμενικών ανταρτικών δυνάμεων που πολεμούν κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ στη βόρεια Συρία.

Όμως, λίγο αργότερα, διοικητές των τουρκμενικών δυνάμεων ισχυρίστηκαν ότι πυροβόλησαν και σκότωσαν και τους δύο, υπογραμμίζοντας ότι έχουν στην κατοχή τους και τις δύο σορούς.

«Και οι δύο πιλότοι εντοπίστηκαν νεκροί. Οι σύντροφοί μας άνοιξαν πυρ ενώ εκείνοι βρίσκονταν στον αέρα και τους σκότωσαν πριν προσγειωθούν στο έδαφος», δήλωσε ο Αλπασλάν Τζελίκ, αναπληρωτής διοικητής μιας ταξιαρχίας των τουρκμενικών δυνάμεων.