Στον τόπο του εγκλήματος είχε επιστρέψει ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, πριν τον σκοτώσουν οι άνδρες της γαλλικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο αρχιτζιχαντιστής που φέρεται να σχεδίασε τις επιθέσεις στο Παρίσι επέστρεψε κοντά στο Μπατακλάν για να δει τη σφαγή που προκάλεσε.

Τουλάχιστον, αυτό αποδεικνύεται σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι γαλλικές αρχές από το στίγμα του κινητού τηλεφώνου του.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε η εισαγγελία του Παρισιού ο φερόμενος εγκέφαλος του μακελειού σχεδίαζε νέα επίθεση στην επιχειρηματική συνοικία Λα Ντεφάνς στην οποία θα ανατιναζόταν.

Αναλυτικά, σκόπευε να πραγματοποιήσει νέο χτύπημα μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου κατά το οποίο θα πυροδοτούσε τα εκρηκτικά με τα οποία θα ήταν ζωσμένος.

Υπενθυμίζεται πως ο Βελγομαροκινός τζιχαντιστής σκοτώθηκε την 18η Νοεμβρίου στην αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι γαλλικές αρχές σε διαμέρισμα όπου είχε κρυφτεί στο Σεν Ντενί.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Φρανσουά Μολέν, οι ειδικοί κατέληξαν ότι ο Αμπαούντ «επέστρεψε στους τόπους των εγκλημάτων μετά τις επιθέσεις» οι οποίες στοίχισαν την ζωή σε 130 ανθρώπους και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι 350 και πλέον.