current views are: 7

25 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση09:43

Η Ρωσία στέλνει στη Συρία αντιαεροπορικά συστήματα S-400

Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 θα αναπτύξει η Ρωσία στην βάση της στο Χμέιμιμ στη Συρία μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία στην τουρκο-συριακή μεθόριο.

Δημοσίευση 09:43’
αρθρο-newpost

Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 θα αναπτύξει η Ρωσία στην βάση της στο Χμέιμιμ στη Συρία μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία στην τουρκο-συριακή μεθόριο.

Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 θα αναπτύξει η Ρωσία στην βάση της στο Χμέιμιμ στη Συρία μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία στην τουρκο-συριακή μεθόριο.

«Το πρόβλημα δεν είναι η τραγωδία που ζήσαμε χθες», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS. «Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο. Παρατηρούμε… πως η νυν τουρκική ηγεσία εδώ και αρκετά χρόνια ακολουθεί σκόπιμα μια πολιτική υποστήριξης του εξισλαμισμού της χώρας της».

Την ίδια ώρα, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την αποστολή των συστημάτων αυτών και επιτέθηκε εκ νέου στην Τουρκία λέγοντας ότι η ηγεσία της Τουρκίας υποστηρίζει σκόπιμα τον εξισλαμισμό της χώρας. Μάλιστα συνέστησε στους Ρώσους να μην επισκέπτονται πλέον την Τουρκία.

«Τι κάνει κανείς έπειτα από γεγονότα τόσο τραγικά, την καταστροφή του αεροσκάφους μας και τον θάνατο ενός πιλότου; Είναι ένα απαραίτητο μέτρο (δηλ. να μεταπεισθούν οι Ρώσοι από το να πηγαίνουν στην Τουρκία), και το υπουργείο Εξωτερικών έκανε καλά που προειδοποίησε τους πολίτες μας για τον κίνδυνο» παραμονής στην Τουρκία, ανέφερε ο Πούτιν σε δηλώσεις που αναμεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

Από την πλευρά του ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου η ανάπτυξη αυτών των συστημάτων τελευταίας γενιάς θα ολοκληρώσει τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το γενικό επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ανοικτά της επαρχίας της Λαττάκειας ρωσικού καταδρομικού πλοίου εξοπλισμένου με πυραύλους Moskva και αντιαεροπορικά συστήματα και την συνοδεία των ρωσικών βομβαρδιστικών που επιχειρούν στη Συρία από ρωσικά καταδιωκτικά αεροσκάφη.


σχετικα αρθρα