current views are: 1

26 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση07:41

Βενεζουέλα: Εν ψυχρώ δολοφονία στελέχους της αντιπολίτευσης

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της Βενεζουέλας βάζει η εν ψυχρώ δολοφονία στελέχους της αντιπολίτευσης. 

Δημοσίευση 07:41’
αρθρο-newpost

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της Βενεζουέλας βάζει η εν ψυχρώ δολοφονία στελέχους της αντιπολίτευσης. 

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της Βενεζουέλας βάζει η εν ψυχρώ δολοφονία στελέχους της αντιπολίτευσης. 

Τοπικό ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα έπεσε νεκρό από πυρά που δέχτηκε κατά τη διάρκεια δημόσιας συνάντησης στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 6 Δεκεμβρίου στην κεντρική πολιτεία Γκαρίκο, ανακοίνωσε σήμερα ο βουλευτής Χένρι Ράμος Αλούπ.

“Ο Λουίς Μανουέλ Ντίας, γενικός γραμματέας της Δημοκρατικής Δράσης στην Αλτραγκράσια ντε Οριτούκο, της πολιτείας Γκαρίκο δολοφονήθηκε δεχόμενος πυρά”, έγραψε στο Twitter o βουλευτής, ο οποίος επίσης είναι εθνικός γενικός γραμματέας του κόμματος Δημοκρατική Δράση και υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Ο βουλευτής πρόσθεσε ότι ο Ντίας ήταν εκείνη τη στιγμή σε εξέδρα μαζί με την Λίλιαν Τιντόρι, τη σύζυγο του ηγέτη της ριζοσπαστικής πτέρυγας της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπες, ο οποίος καταδικάστηκε σε σχεδόν 14 χρόνια φυλάκιση για υποκίνηση βίας για το ρόλο που φέρεται να είχε σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου 2014, στις οποίες 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό.

H Τιντόρι που πραγματοποιεί εκστρατεία σε όλη τη χώρα καταγγέλλοντας παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος του συζύγου της τόνισε ότι αργότερα σήμερα θα ανακοινώσει περισσότερα στοιχεία για “την τρομοκρατία, τις οχλήσεις και τη βία που υφιστάμεθα από το καθεστώς. Σήμερα ωστόσο υπέστην δύο επιθέσεις”, έγραψε στο Twitter. “Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια Ντίας. Γκαρίκο σήμερα κλαίω για σένα”.

Ο Αλούπ αποδίδει τη δολοφονία σε “ένοπλες συμμορίες” που συνδέονται με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSUV) και είπε ότι μοιραίος πυροβολισμός ερρίφθη από όχημα.


σχετικα αρθρα