current views are: 3

26 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση14:10

Ερντογάν: Καμιά ανάμειξη σε λαθρεμπόριο καυσίμων με την ISIS

Κάλεσε να αποδείξουν τις κατηγορίες σε βάρος της Τουρκίας για συνεργασία με την ISIS  στο λαθρεμπόριο πετρελαίου

Δημοσίευση 14:10’
αρθρο-newpost

Κάλεσε να αποδείξουν τις κατηγορίες σε βάρος της Τουρκίας για συνεργασία με την ISIS  στο λαθρεμπόριο πετρελαίου

Σήκωσε το γάντι ο Ερντογάν στις κατηγορίες της Μόσχας για δεσμούς της Τουρκίας με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και συνεργασία στο εμπόριο πετρελαίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος απαντώντας στις νέες κατηγορίες που εκτόξευσε η Μόσχα, στον απόηχο της κατάρριψης του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους, τόνισε ότι η Τουρκία προμηθεύεται πετρέλαιο και αέριο μόνο από γνωστές πηγές και εκείνοι που την κατηγορούν ότι τα αγοράζει από το Ισλαμικό Κράτος θα πρέπει να αποδείξουν τις κατηγορίες τους.

«Είναι ανοησίες ότι εμείς αγοράζουμε πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές. Όποιος το ισχυρίζεται πρέπει να το αποδείξει.  αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι αδιαμφισβήτητος. Μόνο η Τουρκία πολεμά πραγματικά το Ισλαμικό Κράτος. Η Συρία και ο Άσαντ το στηρίζουν. Το Ισλαμικό Κράτος πουλάει πετρέλαιο στον Άσαντ. Αυτός και οι υποστηρικτές του είναι οι πηγές που χρηματοδοτούν το Ισλαμικό Κράτος. Θέλω να σας ρωτήσω ποιος στηρίζει το Daesh; Ποιος σκότωσε 380.000 ανθρώπους με πυραύλους και βόμβες; Ήταν ομάδες της αντιπολίτευσης; Η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο και αέριο μόνο από γνωστές πηγές διεθνώς», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε μια ομάδα αξιωματούχων στην Άγκυρα..  

Είπε ακόμη πως η Τουρκία λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει το λαθρεμπόριο πετρελαίου στα σύνορά της, που αποτελεί κύρια πηγή εσόδων για τη μαχητική ισλαμιστική οργάνωση.

Παράλληλα απέρριψε ως «συναισθηματικές» οι οποίες «δεν ταιριάζουν σε πολιτικούς» τις εισηγήσεις ότι θα μπορούσαν να ανασταλούν τα σχέδια με τη Ρωσία και πρόσθεσε ότι το ρωσικό μαχητικό καταρρίφθηκε την  σε μια «αυτόματη αντίδραση», σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες που έχουν δοθεί στις ένοπλες δυνάμεις.


σχετικα αρθρα