current views are: 2

26 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση15:37

Διπλωματικός «πυρετός» και «πόλεμος» ανακοινώσεων Ρωσίας – Τουρκίας

Μαίνεται αμείωτος ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας, με τη μια πλευρά να ζητά από την άλλη να της πει «συγγνώμη». Δεν μου απαντά στο τηλέφωνο λέει ο Ερντογάν για τον Πούτιν.

Δημοσίευση 15:37’
αρθρο-newpost

Μαίνεται αμείωτος ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας, με τη μια πλευρά να ζητά από την άλλη να της πει «συγγνώμη». Δεν μου απαντά στο τηλέφωνο λέει ο Ερντογάν για τον Πούτιν.

Μαίνεται αμείωτος ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αερoσκάφους, με τη μια πλευρά να ζητά από την άλλη να της πει «συγγνώμη» και τον Ερντογάν να υποστηρίζει ότι ο Πούτιν δεν του απαντά στο τηλέφωνο.

Μετά το πρωινό σχόλιο του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, πως η Μόσχα περιμένει ακόμη μια συγγνώμη από την Τουρκία για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού ή μια προσφορά αποζημιώσεων για τις ζημιές, σειρά είχε το απόγευμα ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος νωρίτερα σήμερα απάντησε και στις κατηγορίες περί λαθρεμπορίου καυσίμων από κοινού με τους τζιχαντιστές της ISIS, είπε ότι οι Ρώσοι είναι αυτοί που πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη.

«Αυτοί που παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας είναι εκείνοι που οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη» υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μετέδωσε το CNN, και πρόσθεσε πως «οι πιλότοι μας και οι ένοπλες δυνάμεις μας,  απλά εκπλήρωσαν τα καθήκοντά τους».

Επιπλέον ο τούρκος πρόεδρος, σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24, κατήγγειλε ότι ο Πούτιν δεν απάντησε στα τηλεφωνήματα που του έκανε αφού η τουρκική πολεμική αεροπορία κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό.

«Μετά το περιστατικό τηλεφώνησα στον Πούτιν, όμως έως αυτή τη στιγμή ο Πούτιν δε μου έχει απαντήσει» επισήμανε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι «θα μπορούσαμε ενδεχομένως να αναχαιτίσουμε διαφορετικά αυτή την παραβίαση του εναέριου χώρου» εάν «γνωρίζαμε ότι επρόκειτο για ένα ρωσικό αεροσκάφος».


σχετικα αρθρα