Συνάντηση μεταξύ του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, την ερχόμενη εβδομάδα,  στο Βελιγράδι, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει ακριβή ημέρα, ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δήλωσε ότι οι σχέσεις Τουρκίας - Ρωσίας πέρασαν στο παρελθόν από πολλές δοκιμασίες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μετά από αυτό το πρόσφατο γεγονός, που λύπησε όλους, θα κερδίσει η διπλωματία και οι σχέσεις των δύο χωρών θα βρουν το δρόμο τους», σημειώνοντας πως το σημαντικό είναι να επικρατήσει η λογική και να μην κλιμακωθεί η κατάσταση.

Τόνισε ακόμα ότι «επιθυμούμε να κρατήσουμε ανοικτά τόσο τα διπλωματικά όσο και τα στρατιωτικά κανάλια» αλλά επανέλαβε το μήνυμα Ερντογάν ότι «δεν χρειάζεται να πούμε συγνώμη σε μια κατάσταση που έχουμε δίκιο. Αλλά τη λύπη μας την εκφράσαμε χθες τηλεφωνικά. Και σήμερα όλοι εκφράσαμε τη λύπη μας. Όμως οι κανόνες εμπλοκής είναι ξεκάθαροι και παραβιάστηκε ο εναέριος χώρος μας».

Για την ώρα δεν υπάρχει επιβεβαίωση από την πλευρά της Ρωσίας. Να σημειωθεί εξάλλου ότι σε αντίστοιχη δήλωση την Τετάρτη του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ για συνάντηση Τσαβούσογλου- Λαβρόφ, ο ρώσος υπουργός αργότερα πήρε αποστάσεις και δεν επιβεβαίωσε συνάντηση, παρά μόνο άφησε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο πλαίσιο μιας διεθνούς συνάντησης.