Τη δράση των τζιχαντιστών της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» στη Ράκα, την «πρωτεύουσα» του αποκαλούμενου «Χαλιφάτου» και τη βία που βιώνουν οι γυναίκες στην περιοχή, περιγράφει μια νέα γυναίκα στο BBC, σοκάροντας με τη λεπτομέρεια ότι ρίχνουν γυναίκες στις ύαινες.

H Νουρ η οποία κατάφερε να διαφύγει από τη Ράκα και να φτάσει στην Ευρώπη, είναι ένα από τα 100 γυναικεία πρόσωπα που επέλεξε για το 2015 το BBC.

«Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στη Ράκα, μια πόλη που ήταν γνωστή ως η πόλη των ισχυρών γυναικών. Ό,τι κι αν χρειαζόσουν στην πόλη λυνόταν εάν απευθυνόσουν σε γυναίκα», αφηγείται η Νουρ και προσθέτει ότι όλα αυτά τελείωσαν όταν ήρθε το «Ισλαμικό κράτος​». 

Όπως εξηγεί ανάγκασαν τις γυναίκες να καλύπτουν το πρόσωπό τους, να μην φορούν παντελόνα και καν μην βγαίνου από το σπίτι χωρίς τη συνοδεία άνδρα, που θα έχει την ευθύνη.

Η Νουρ μιλάει και για τις δύο αδελφές της, αναφέροντας ότι η μικρότερη μένει όλη την ημέρα στο σπίτι μαζί με τη μητέρα τους ενώ η μεγαλύτερη καταδικάστηκε στο μαρτύριο του μαστιγώματος επειδή διαφώνησε μια μέρα με τους συγγενείς του άνδρα της. «Τη μαστίγωσαν τόσες πολλές φορές που το σώμα της ποτέ δεν θα μπορέσει να αναρρώσει και να αποκατασταθεί πλήρως», λέει.

Κακή τύχη είχαν και οι φίλες της αφού όπως αναφέρει είτε εξαναγκάστηκαν να παντρευτούν μαχητές ή να γίνουν πόρνες στην υπηρεσία τους κι έπειτα, όταν πια δεν τις ήθελαν, τις εγκατέλειπαν εγκύους και μόνες. 

Ακόμα χειρότερα περιμένουν όσες τολμήσουν να αμφισβητήσουν τις πολιτικές τους. Όπως περιγράφει η Νουρ, τις γυναίκες αυτές τις αφήνουν σε σημείο κοντά στην πόλη όπου κυνηγούν οι ύαινες για να τις φάνε ζωντανές.

Δείτε το βίντεο