current views are: 8

27 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση10:12

Κρεμλίνο: Ο Ερντογάν ζήτησε συνάντηση με τον Πούτιν

Συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ζήτησε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Δημοσίευση 10:12’
αρθρο-newpost

Συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ζήτησε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ζήτησε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, τρεις ημέρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά πυρά στην τουρκοσυριακή μεθόριο, την ώρα που οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας είναι ιδιαίτερα τεταμένες.

«Παραδόθηκε στον Πρόεδρο μια πρόταση από την τουρκική πλευρά για συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μεταδίδει το Reuters. «Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω», πρόσθεσε ο κ. Πεσκόφ. 

Πηγές της τουρκικής προεδρίς δήλωσαν πως ο τούρκος πρόεδρος και ο ρώσος ομόλογός του μπορεί να έχουν συνομιλίες στη Διάσκεψη για το Κλίμα που θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου στο Παρίσι.  Οι ίδιες πηγές, διευκρίνισαν ότι δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για συνομιλίες.

 

Παράλληλα, ο κ. Πεσκόφ, ανέφερε ότι  οι δυτικές χώρες που έχουν εμπλακεί στη συριακή σύγκρουση δεν είναι έτοιμες να ενωθούν για έναν ενιαίο συνασπισμό με τη Ρωσία εναντίον του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικό Κράτος.

«Δυστυχώς, οι εταίροι μας δεν είναι αυτή τη στιγμή έτοιμοι να εργαστούν από κοινού στο πλαίσιο ενός ενιαίου συνασπισμού», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Χθες, ο πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε πως, παρά το γεγονός αυτό, κρατάμε τον πόρτα ανοικτή και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιαδήποτε μορφή στην οποία θα είναι έτοιμοι οι εταίροι μας», πρόσθεσε.

 


σχετικα αρθρα