current views are: 1

27 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση11:02

Φαμπιούς: Πιθανή η συμμετοχή του στρατού του Άσαντ στη μάχη κατά του ISIS

Για το ενδεχόμενο οι στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατά του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους μίλησε για πρώτη φορά ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς. 

Δημοσίευση 11:02’
αρθρο-newpost

Για το ενδεχόμενο οι στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατά του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους μίλησε για πρώτη φορά ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς. 

Για το ενδεχόμενο οι στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατά του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους μίλησε για πρώτη φορά ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς

Στον πόλεμο κατά του ISIS «υπάρχουν δύο σειρές μέτρων: οι βομβαρδισμοί… και στρατιωτικές δυνάμεις στο έδαφος, που δεν μπορούν να είναι οι δικές μας, αλλά που πρέπει να είναι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, οι αραβικές σουνιτικές δυνάμεις και , γιατί όχι, οι δυνάμεις του καθεστώτος», δήλωσε ο κ. Φαμπιούς στο δίκτυο RTL.

«Ωστόσο, ο σύρος πρόεδρος δεν μπορεί να ενσαρκώσει το μέλλον του λαού του», επανέλαβε.

«Για εμάς είναι ένας από τους πρώτους στρατιωτικούς στόχους, ίσως ο πρώτος, διότι πρόκειται για το νευραλγικό κέντρο του ISIS, από όπου προήλθαν οι επιθέσεις κατά της Γαλλίας», είπε.

Μετά την επίσκεψη του προέδρου Φρανσουά Ολάντ στη Μόσχα και τη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, οι δύο χώρες συμφώνησαν «να συντονίσουν» τις επιδρομές τους κατά του Ισλαμικού Κράτους και «να ενισχύσουν» τα πλήγματά τους κατά της οργάνωσης όπως και «την ανταλλαγή πληροφοριών». Και τα πλήγματα δεν θα στρέφονται «κατά εκείνων που πολεμούν κατά του ISIS», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, αναφερόμενος στις δυνάμεις της μετριοπαθούς ένοπλης αντιπολίτευσης στο καθεστώς Ασαντ, οι οποίες αποτελούσαν στόχο των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών εδώ και πολλές εβδομάδες.

«Ο πρόεδρος Πούτιν μάς ζήτησε να καταρτίσουμε έναν χάρτη των δυνάμεων που δεν είναι τρομοκρατικές και πολεμούν το ISIS. Δεσμεύθηκε -μόλις του προμηθεύσουμε αυτόν τον χάρτη- να σταματήσει να τις βομβαρδίζει, είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε ο Λοράν Φαμπιούς.

«Υπάρχουν φορτηγά που αναχωρούν από μία σειρά περιοχών που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος και τα οποία -αυτή είναι η δική μας διαπίστωση- κατευθύνονται προς ποικίλες κατευθύνσεις, ανάμεσά τους και η Τουρκία. Η τουρκική κυβέρνηση μάς λέει ‘εγώ δεν ξέρω τίποτε’ », δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας.

«Λέγεται επίσης ότι μέρος του πετρελαίου αυτού μεταπωλείται στον Μπασάρ αλ Ασαντ… έχουμε κάποιες υποψίες περί αυτού», είπε.


σχετικα αρθρα