Θα μπορούσαμε να μιλάμε για τον αιγύπτιο «Στρος-Καν», αφού η περίπτωσή του είναι σχεδόν παρόμοια με αυτή του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ. Ισχυρός αιγύπτιος επιχειρηματίας και κάποτε διοικητής μεγάλης αιγυπτιακής τράπεζας, κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε βάρος καμαριέρας πολυτελούς ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Η χθεσινή σύλληψη του Μαχμούντ Αμπντέλ-Σαλάμ Όμαρ σημειώνεται δυο μόλις εβδομάδες μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel του Μανχάταν.

Ο 74χρονος Όμαρ κατηγορείται ότι επιτέθηκε στην καμαριέρα όταν αυτή πήγε στο δωμάτιο 1027 του Pierre Hotel στο Μανχάταν, γύρω στις 6 το απόγευμα της Κυριακής, για να φέρει τα χαρτομάντηλα που ο ίδιος είχε ζητήσει.

Ο Όμαρ, πρώην διοικητής της Τράπεζας της Αλεξάνδρειας και της Egyptian American Bank, είναι πρόεδρος της εταιρίας παραγωγής άλατος El-Mex Salines Co. Η εταιρία δεν έκανε κανένα σχόλιο για την υπόθεση.

Η καταγγελία στην αστυνομία για τη σεξουαλική επίθεση έγινε χθες το πρωί. Ο Όμαρ, ο οποίος κατάγεται από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, συνελήφθη και κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση και παράνομη κράτηση.