Κατά των σχεδίων του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για βομβαρδισμούς στόχων της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» στη Συρία τάχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πριν από λίγο το Sky News, η πλειοψηφία του κόμματος των Εργατικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το βρετανικό μέσο ενημέρωσης περίπου τα 3/4 των μελών, συμμετέχοντας σε έρευνα, υποστήριξαν ουσιαστικά τη θέση του αρχηγού τους Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν θα υποστηρίξει τα σχέδια Κάμερον.

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του σκιώδους υπουργικού συμβουλίου της αντιπολίτευσης στη Βρετανία κατά την οποία ο Κόρμπιν αναμένεται να δώσει γραμμή στους βουλευτές.

Ωστόσο υπάρχουν φόβοι για αντάρτικο καθώς υπήρχαν αιτήματα να επιτραπεί μια ελεύθερη ψηφοφορία ώστε να αποφασίσουν οι βουλευτές με βάση τη συνείδησή τους.

Ο νέος αρχηγός των Εργατικών σε μια αμφιλεγόμενη συνέντευξη την Κυριακή είχε πει ότι θα πάρει μόνος την τελική απόφαση, αφότου είχε ήδη τονίσει την περασμένη εβδομάδα ότι δεν τον έπεισε ο Κάμερον.