current views are: 3

30 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση13:34

Εμπάργκο της Ρωσίας σε τουρκικά αγροτικά προϊόντα και… ποδοσφαιριστές

Κυρίως αγροτικά προϊόντα, πέρα από τις κυρώσεις στον τουρισμό, περιλαμβάνει το διάταγμα Πούτιν για το ρωσικό εμπάργκο στην Τουρκία. Σε αυτό και οι τούρκοι ποδοσφαιριστές.

Δημοσίευση 13:34’

Κυρίως αγροτικά προϊόντα, πέρα από τις κυρώσεις στον τουρισμό, περιλαμβάνει το διάταγμα Πούτιν για το ρωσικό εμπάργκο στην Τουρκία. Σε αυτό και οι τούρκοι ποδοσφαιριστές.

Η Ρωσία θα απαγορεύσει τις εισαγωγές κυρίως αγροτικών προϊόντων, λαχανικών και φρούτων από την Τουρκία και μπορεί να επεκτείνει τις κυρώσεις της, αν χρειασθεί, δήλωσαν σήμερα ανώτεροι αξιωματούχοι στη διάρκεια συνεδρίασης της κυβέρνησης.

Η Μόσχα μπορεί να καθυστερήσει για μερικές εβδομάδες την επιβολή των περιορισμών στις εισαγωγές τροφίμων ώστε να μειώσει τις πληθωριστικές πιέσεις, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς.

Την ίδια ώρα ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιγκόρ Σουβάλοφ δήλωσε πως η Ρωσία θα αποφύγει προς το παρόν να απαγορεύσει εισαγωγές τουρκικών βιομηχανικών προϊόντων.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε διάταγμα με το οποίο επιβάλλεται ένα σύνολο οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, ως αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας. 

Μεταξύ αυτών βρίσκονται η απαγόρευση πτήσεων τσάρτερ μεταξύ της Ρωσίας με την Τουρκία, η απαγόρευση στις ρωσικές εταιρείες να προσλαμβάνουν Τούρκους εργαζόμενους και επιπλέον η επαναφορά του καθεστώτος θεώρησης εισόδου (βίζα) μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνεται στο διάταγμα που δημοσίευσε το Κρεμλίνο. 

Να σημειωθεί ότι στις κυρώσεις συμπεριλαμβάνεται και η απαγόρευση των μεταγραφών τούρκων ποδοσφαιριστών στους συλλόγους της χώρας.

«Εάν κάποιος θέλει να προχωρήσει σε μεταγραφή Τούρκου ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, δεν θα υπάρχει αυτή η πιθανότητα», δήλωσε ο Υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο, ο οποίος συμπλήρωσε πως όσοι βρίσκονται ήδη σε κάποια ρωσική ομάδα δεν χρειάζεται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.


σχετικα αρθρα