Προβάδισμα για το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα δείχνει δημοσκόπηση στην Ισπανία, την ώρα που οι αριστεροί Podemos παρότι καταγράφουν σημαντικό ποσοστό βρίσκονται στην τέταρτη θέση. 

Η μέτρση, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Sigma Dos στις 24-26 Νοεμβρίου και δείγμα 1.500 ψηφοφόρων, δημοσιεύθηκε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας El Mundo εν όψει της πρώτης τηλεμαχίας των βασικών υποψηφίων.

Ειδικότερα, το Λαϊκό Κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 27,1% στην πρόθεση ψήφου, με τους Ciudadanos να βρίσκονται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 23%. Το σοσιαλιστικό κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 20,2% και ακολουθούν οι Podemos με 16,2%.

Στο ντιμπέιτ θα λάβουν μέρος ο Πέδρο Σάντσεθ από τους Σοσιαλιστές, ο Αλμπέρτ Ριβέιρα από τους Ciudadanos και ο Πάμπλο Ινγκλέσιας από τους Podemos. Ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι που δεν δέχθηκε, ωστόσο, να συμμετάσχει στην τηλεμαχία - μια απόφαση για την οποία δέχθηκε επικρίσεις - θα δώσει σήμερα το βράδυ ακριβώς την ίδια ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας) τηλεοπτική συνέντευξη. 

Η επίσημη προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου ξεκινά την Παρασκευή.

Η μεγαλύτερη δημοσκόπηση στην Ισπανία, που διεξάγεται από το ίδιο το κράτος και θεωρείται η πλέον αξιόπιστη, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την Πέμπτη.