Εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε βαν εντόπισαν οι βουλγαρικές αρχές έξω από το αεροδρόμιο της Σόφιας στη Βουλγαρία, ανακοίνωσε αξιωματούχος.

«Ένας εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε στο βαν» που ήταν σταθμευμένο έξω από το αεροδρόμιο, δήλωσε η εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Σόφιας Ντανιέλα Βέλεβα, προσθέτοντας πως η αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειες για την εξουδετέρωση του μηχανισμού.

Νωρίτερα η βουλγαρική αστυνομία είχε εκκενώσει ένα τμήμα του Τέρμιναλ 1 του αεροδρομίου, ενώ ήλεγχε αποσκευές που βρίσκονταν σε εμφανές σημείο μέσα στο βαν.

Αξιωματούχος των βουλγαρικών αρχών επιβεβαίωσε στο Reuters ότι οι φόβοι για ύπαρξη ύποπτων αποσκευών στο μικρό φορτηγό επιβεβαιώθηκαν, αλλά στην συνέχεια έγινε γνωστό πως δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής εκρηκτικά.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν πυροτεχνουργούς περικυκλωμένους από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, συνοριοφύλακες, πυροσβέστες και ιατρικές ομάδες.

"Δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής εκρηκτικός μηχανισμός, ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο διευθυντής του αεροδρομίου της Σόφιας Χρίστο Στεριάνοφ, προσθέτοντας πως μια προηγούμενη δήλωση από την εκπρόσωπο του αεροδρομίου δεν ήταν ορθή.

Από το αεροδρόμιο ανακοινώθηκε πως το Τέρμιναλ 1 θα παραμείνει κλειστό έως τα μεσάνυχτα και πως όλες οι πτήσεις μεταφέρονται στο Τέρμιναλ 2.