current views are: 6

2 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση20:16

Πυροβολισμοί στην Καλιφόρνια – Τουλάχιστον 14 νεκροί, ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες

Τουλάχιστον 14 άτομα σκοτώθηκαν και ακόμη 17 τραυματίστηκαν στην πόλη Σαν Μπερναρντίνο στην Καλιφόρνια, όταν τρεις ένοπλοι εισέβαλαν σε κτίριο Κοινωνικών Υπηρεσιών το οποίο φιλοξενούσε παιδιά με ειδικές ανάγκες και άνοιξαν αδιακρίτως πυρ.

Δημοσίευση 20:16’

Τουλάχιστον 14 άτομα σκοτώθηκαν και ακόμη 17 τραυματίστηκαν στην πόλη Σαν Μπερναρντίνο στην Καλιφόρνια, όταν τρεις ένοπλοι εισέβαλαν σε κτίριο Κοινωνικών Υπηρεσιών το οποίο φιλοξενούσε παιδιά με ειδικές ανάγκες και άνοιξαν αδιακρίτως πυρ.

Τουλάχιστον 14 άτομα σκοτώθηκαν και ακόμη 17 τραυματίστηκαν στην πόλη Σαν Μπερναρντίνο στην Καλιφόρνια, όταν τρεις ένοπλοι εισέβαλαν σε κτίριο Κοινωνικών Υπηρεσιών το οποίο φιλοξενούσε παιδιά με ειδικές ανάγκες και άνοιξαν αδιακρίτως πυρ.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αστυνομία, το περιστατικό προς το παρόν δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του τοπικού τμήματος, οι ένοπλοι ενδεχομένως να φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ διέφυγαν με σκούρο όχημα, το οποίο και αναζητείται από τις αρχές.

Στον τόπο της επίθεσης έχουν σπεύσει αστυνομικοί, ειδικές δυνάμεις και άνδρες του FBIA, που μπήκαν μέσα στο κτίριο ελέγχοντας δωμάτιο με δωμάτιο για επιζώντες ή υπόπτους. Αμερικάνικα δημοσιεύματα αναφέρουν πως στο σημείο βρέθηκαν και ειδικοί πυροτεχνουργοί οι οποίοι έλεγξαν τον χώρο για ύποπτο πακέτο. Συνολικά, περίπου 1500 άνδρες των αρχών εμπλέκονται στις έρευνες για τους ενόπλους, σύμφωνα με την Telegraph.

Σε κάθε περίπτωση, τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ένα μαύρο τζιπ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε δρόμο κοντά στο σημείο της επίθεσης. Οι αρχές έδωσαν εντολή να διακοπούν τα μαθήματα στα σχολεία της περιοχής και να παραμείνουν στις τάξεις τους οι μαθητές.

Το περιστατικό έγινε γνωστό στις αρχές από την επικοινωνία των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο. «Μας πυροβολούν. Είμαι κλειδωμένη σε ένα γραφείο. Προσευχηθείτε για εμάς» έγραψε σε μήνυμα προς τον πατέρα της μια κοπέλα που εργαζόταν μέσα στο κτίριο.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο οπλισμός που έφεραν μαζί τους οι δράστες. Η αστυνομία έκανε λόγο για μακρυκάνα όπλα, η Daily Mail έκανε λόγο για χρήση καλάσνικοφ, ενώ το CNN για καραμπίνες. Οι ένοπλοι φόραγαν επίσης μάσκες του σκι.

Το δίκτυο NBC αναφέρει πως οι πυροσβέστες στην περιοχή έστησαν πρόχειρο ιατρείο και παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Για το επεισόδιο έχει ενημερωθεί ήδη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της κατάστασης. Η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, αμέσως μόλις έμαθε για το περιστατικό ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter: «Αρνούμαι να δεχθώ αυτό που συμβαίνει σαν κάτι κανονικό. Πρέπει να αναλάβουμε δράση για σταματήσουμε την βία των όπλων άμεσα».


σχετικα αρθρα