Σοκ και αποτροπιασμός επικρατεί στις ΗΠΑ για το νέο μακελειό στην πόλη Σεν Μπερναρντίνο στην Καλιφόρνια.

Ο ύποπτος ως δράστης Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ, είχε επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία το καλοκαίρι του 2014, όπως ανέφερε η πρεσβεία του Βασιλείου. Εξάλλου «η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι η σύζυγος είναι υπήκοος» του βασιλείου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τα δύο από αυτά τα όπλα αγοράστηκαν από κάποιο πρόσωπο «που συνδέεται με αυτή την έρευνα» και τα υπόλοιπα δύο από κάποιο πρόσωπο που δεν σχετίζεται με αυτήν, ανέφερε η Μέρεντιθ Ντέιβις, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών.

Τα τουφέκια είχαν διαμέτρημα 0,223 και μπορούσαν να ρίχνουν σφαίρες που διαπερνούν αλεξίσφαιρα γιλέκα και ακόμη και τοίχους, διευκρίνισε η ίδια.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σαν Μπερναρντίνο Τζάροντ Μπέργκουαν δήλωσε πως τα κίνητρα του ζεύγους που διέπραξε το πιο πρόσφατο μακελειό στις ΗΠΑ παραμένουν άγνωστα. Ο ίδιος, καθώς και ο Ντέιβιντ Μπάουντιτς, περιφερειακός αναπληρωτής διευθυντής του FBI, τόνισαν πως δεν έχει ακόμη κριθεί εάν υπάρχει οποιαδήποτε σχέση με την τρομοκρατία.

Από την πλευρά του, ο ο Κρις Κρίστι, διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2016, δήλωσε σήμερα ότι είναι πεπεισμένος πως το μακελειό στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

«Εάν ένα κέντρο αναπήρων στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας μπορεί να γίνει στόχος τρομοκρατικής ενέργειας, τότε κάθε τοποθεσία στην Αμερική είναι στόχος τρομοκρατικής ενέργειας», υποστήριξε ο Κρίστι, κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι, στην ομιλία του στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Εβραϊκού Συνασπισμού στην Ουάσινγκτον.