Κατηγορίες για παιδεραστία εξαπέλυσε ο Γάλλος πρώην υπουργός Παιδείας Λυκ Φέρι κατά ενός - επίσης πρώην – υπουργού της Γαλλίας, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει. Ο Φέρι το βράδυ της Δευτέρας μιλώντας σε εκπομπή του δικτύου Canal + η οποία ήταν αφιερωμένη στα σεξουαλικά σκάνδαλα στη Γαλλία καθώς και τα ζητήματα που άπτονται της υπευθυνότητας των μέσων μαζικής ενημέρωσης  επικαλέστηκε ένα άρθρο που είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό της Le Figaro.

Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι έχει «μαρτυρίες» για την υπόθεση και από την πλευρά «των  ανώτερων κρατικών αρχών» συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού.

«Πρώην υπουργός  πιάστηκε στο Μαρακές σε όργιο με αγόρια. Πιθανώς γνωρίζουμε όλοι εδώ για ποιον πρόκειται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φέρι και συνέχισε λέγοντας «την υπόθεση αυτή  μου την διηγήθηκαν ανώτερες κρατικές αρχές, και κυρίως ο πρωθυπουργός».

Η Γαλλία τις τελευταίες ημέρες πέρα από την υπόθεση του Ντομινίκ Στρος Καν  με τη σεξουαλική παρενόχληση της καμαριέρας του Sofitel πλήττεται και από το ροζ σκάνδαλο του πρώην υφυπουργού Ζορζ Τρον κατά του οποίου έχουν γίνει καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση δύο κρατικών υπαλλήλων.