current views are: 12

5 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση21:49

Πανικός στο μετρό του Λονδίνου: Άνδρας μαχαίρωσε επιβάτη «στο όνομα της Συρίας» (Βίντεο και φωτό)

Πανικός επικράτησε στον σταθμό Leytonstone του μετρό στο Λονδίνο, όταν ένας άνδρας έκοψε τον λαιμό ενός επιβάτη και μαχαίρωσε άλλους δύο. Τρομοκρατικό χτύπημα το χαρακτήρισε η αστυνομία. 

Δημοσίευση 21:49’

Πανικός επικράτησε στον σταθμό Leytonstone του μετρό στο Λονδίνο, όταν ένας άνδρας έκοψε τον λαιμό ενός επιβάτη και μαχαίρωσε άλλους δύο. Τρομοκρατικό χτύπημα το χαρακτήρισε η αστυνομία. 

Πανικός επικράτησε στον σταθμό Leytonstone του μετρό στο Λονδίνο, όταν ένας άνδρας έκοψε τον λαιμό ενός επιβάτη και μαχαίρωσε άλλους δύο. «Τρομοκρατικό χτύπημα» το χαρακτήρισε η Μητροπολιτική Αστυνομία. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ακόμη δύο άτομα. 

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο άνδρας προτού μαχαιρώσει τον επιβάτη, φώναξε «αυτό είναι για τη Συρία».

 

Ο άνδρας εισέβαλε στον σταθμό και αφού μαχαίρωσε τον περαστικό, πέρασε από τις μπάρες ελέγχου και κρατώντας το μαχαίρι απειλούσε τους περαστικούς.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λονδίνου δήλωσε ότι αστυνομικοί έλαβαν κλήση το Σάββατο το βράδυ για ένα περιστατικό στον σταθμό του μετρό Λέιτονστοουν, στο ανατολικό Λονδίνο, όπου ο ύποπτος φέρεται να απειλούσε πολίτες με ένα μαχαίρι.

Πρόσθεσε ότι ένας αστυνομικός χρησιμοποίησε όπλο τέιζερ (ηλεκτροσόκ) ενάντια στον δράστη, ο οποίος συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του ανατολικού Λονδίνου, όπου παραμένει υπό κράτηση.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter, φαίνεται μία μεγάλη λίμνη αίματος στο σημείο έκδοσης εισιτηρίων.

«Η αστυνομία δέχτηκε ένα τηλεφώνημα στις 19:06 το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, για να αναφέρει επίθεση με μαχαίρι στον υπόγειο σταθμό του  Leytonstone. Ο ύποπτος άντρας φέρεται να απειλούσε και άλλα άτομα με ένα μαχαίρι», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Scotland Yard.

Ο δράστης συνελήφθη κι μεταφέρθηκε στο αστυνομικό Τμήμα του ανατολικού Λονδίνου όπου παραμένει υπό κράτηση, ενώ ένα από τα θύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένος. 


σχετικα αρθρα