Τσαβούσογλου: Οι αεροπορικές επιθέσεις δεν θα διώξουν το ISIS από τη Συρία

Τσαβούσογλου: Οι αεροπορικές επιθέσεις δεν θα διώξουν το ISIS από τη Συρία

Οι αεροπορικές επιχειρήσεις δεν θα είναι αρκετές για να εκδιώξουν την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος από τη Συρία εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνεντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι της Τουρκίας Kanal 24 ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι χρειάζεται μια αποτελεσματική χερσαία δύναμη μέσω της υποστήριξης στη μετριοπαθή αντιπολίτευση της Συρίας, ενώ πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει καθήκον να προστατεύσει τους στρατιώτες της γύρω από την πόλη Μοσούλη και ο λόγος της παρουσίας τους εκεί είναι απλώς για να εκπαιδεύσουν και να συμβουλεύσουν τους ιρακινούς συναδέλφους τους.

"Είναι καθήκον μας να παράσχουμε ασφάλεια στους στρατιώτες μας που παρέχουν εκπαίδευση εκεί", είπε. Παράλληλα ανέφερε ότι η Τουρκία έχει έντονες διαφορές με το Ιράν σχετικά με την πολιτική στη Συρία και στο Ιράκ και ότι οι σεκταριστικές πολιτικές της Τεχεράνης είναι ένας κίνδυνος για την περιοχή, αλλά δεν υπάρχει κρίση μεταξύ των δύο χωρών. 

Τέλος, πρόσθεσε επίσης πως η Τουρκία υποστήριζε πάντα το Ιράν και θέλει να διατηρεί καλές σχέσεις μαζί του, αλλά κάλεσε την Τεχεράνη να αποφύγει "ισχυρισμούς και συκοφαντία", χωρίς να διευκρινίζει σε τι αναφέρεται.
 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο