Αναστάτωση προκλήθηκε στην πόλη Χόφορς της Σουηδίας από συναγερμό σε σχολείο έπειτα από φήμες ότι έκανε την εμφάνισή του άνδρας με μαχαίρι, με αποτέλεσμα να σπεύσουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Όπως αποδείχθηκε όμως, αιτία της αναταραχής ήταν η εξαφάνιση ενός... στεναχωρημένου μαθητή.

Αμέσως μετά τον συναγερμό, σουηδικά ΜΜΕ μετέδωσαν πληροφορίες ότι ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι περιφερόταν στους χώρους του σχολείου, με αποτέλεσμα να βρεθούν οκτώ περιπολικά της αστυνομίας επί τόπου. 

Ωστόσο, η αστυνομία έσπευσε να διαψεύδει άμεσα αυτές τις αναφορές. Σύμφωνα με την εφημερίδα  Gefle Dagblad, εκπρόσωπος των αρχών έκανε λόγο μόνο για μία φήμη και ότι στην πραγματικότητα οι αρχές έψαχναν για ένα εξαφανισμένο άτομο. 

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων επρόκειτο για έναν 15χρονο μαθητή ο οποίος μετά από έναν καυγά που είχε με τους συμμαθητές του αναστατώθηκε και... πήγε σπίτι! 

«Μετά εξαφανίστηκε και από το σπίτι του. Τον ψάχνουμε με περιπολίες και σκύλους, ώστε να τον βρούμε πριν νυχτώσει», ανέφερε ο εκπρόσωπος. 

Εντέλει, το 15χρονο παιδί εντοπίστηκε σώο...