Ρέντσι: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει

Ρέντσι: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει
Σε μήνυμά του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι αναφέρεται στο αποτέλεσμα των γαλλικών αυτοδιοικητικών εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει και αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο με τακτική.
 
Όπως έγραψε ο κ. Ρέντσι:

Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει. Πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να κοιτάξουν την πραγματικότητα κατάματα: μόνο με τακτική, πεθαίνεις.

«Χωρίς ένα στρατηγικό σχέδιο, ιδίως για την οικονομία και την ανάπτυξη, οι λαϊκιστές, αργά ή γρήγορα, θα κερδίσουν και κάποιες εθνικές βουλευτικές εκλογές».

Αναφερόμενος στην χώρα του ο Ρέντσι γράφει: «Στην Ιταλία όχι, στην Ιταλία κερδίζουμε εμείς διότι οι μεταρρυθμίσεις αποφέρουν επιτέλους καρπούς: η πλειοψηφία των Ιταλών τάσσεται με όποιον θέλει την αλλαγή, όχι με όποιον ξέρει μόνον να παραπονιέται. Εγώ, κατά συνέπεια, δεν ανησυχώ για την Ιταλία, αλλά ανησυχώ πολύ για την Ευρώπη».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην Γηραιά Ήπειρο, καταλήγει: «αν η Ευρώπη δεν αλλάξει κατεύθυνση αμέσως, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κινδυνεύουν να γίνουν (με περισσότερη η λιγότερη επίγνωση) οι καλύτεροι σύμμαχοι της Μαρίν Λε Πεν και όσων προσπαθούν να την μιμηθούν».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο