Το Πανεπιστήμιο του Τενεσί, στις ΗΠΑ, προσπάθησε να απαγορεύσει τα Χριστούγεννα, σε μια τελευταία ενέργεια στο όνομα μιας «πολιτικής ορθότητας» στο αμερικανικό πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Διαφορετικότητας και Ένταξης του Πανεπιστημίου δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του ένα πλάνο δέκα σημείων σύμφωνα με το οποίο πρέπει να αποφεύγονται οι θρησκευτικές αναφορές από το προσωπικό της πανεπιστημιούπολης, κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Έτσι, το πανεπιστήμιο επιτρέπει στο ανθρώπινο δυναμικό του πανεπιστημίου και στους φοιτητές να «γιορτάσουν και να ενισχύσουν τις εργασιακές σχέσεις και το ομαδικό ηθικό», αλλά με την προϋπόθεση ότι το οποιοδήποτε πάρτι δεν θα σχετίζεται με τα Χριστούγεννα και τα παραδοσιακά τελετουργικά που αφορούν τη συγκεκριμένη χριστιανική εορτή.

Οι κάρτες που θα ανταλλάξει το προσωπικό δεν θα πρέπει να είναι θρησκευτικές ενώ τα τρόφιμα και τα ποτά δεν θα πρέπει να είναι παραδοσιακά. Φυσικά απαγορεύεται και ο Άγιος Βασίλης.

Το πλάνο αυτό προκάλεσε αρκετή αναστάτωση στην Πολιτεία, με κάποιους βουλευτές να ζητούν την παραίτηση του πρύτανη του πανεπιστημίου, Jimmy Cheek. 

Πάντως, οι φοιτητές πήραν το μέρος του, δημιουργώντας ένα βίντεο στο οποίο υμνούν τη διαφορετικότητα που υπάρχει στο Πανεπιστήμιο στο οποίο σπουδάζουν.