Πυρά κατά της δεξιάς αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο μετά την υπερίσχυση της στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, τονίζοντας ότι ''δεν έχει καμία αξιοπιστία και ενδιαφέρονται μόνο να καταστρέψουν την Μπολιβαριανή επανάσταση. 

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, το Τραπέζι της Δημοκρατικής Ενότητας (MUD), κερδίζει βάσει των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων την ενισχυμένη πλειοψηφία των τριών πέμπτων στο κοινοβούλιο της χώρας μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Το MUD εξασφαλίζει 110 από τις 167 έδρες του κοινοβουλίου, διευκρίνισε το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE).

Το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, το οποίο είχε ιδρύσει ο Ούγκο Τσάβες, λαμβάνει 55 έδρες, πρόσθεσε το CNE, ενώ ακόμη απομένουν προς διανομή 2 έδρες.

Αν το MUD εξασφαλίσει επιπλέον των 110 εδρών που έχει ήδη, τις 2 που απομένουν προς διανομή, θα έχει τότε την ενισχυμένη πλειοψηφία των δύο τρίτων, η οποία ορίζεται στις 112 έδρες. Η πλειοψηφία αυτή παρέχει σημαντικά προνόμια, όπως η δυνατότητα να συγκληθεί μια Συντακτική Συνέλευση, ή να καθαιρεθούν δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της χώρας κάλεσε σε διάλογο για να βρεθούν, όπως υπογράμμισε, λύσεις:

Σύμφωνα με τον Μαδούρο:

Κάλεσα και καλώ όλη την ημέρα για να ανοίξουμε διάλογο με το λαό για να βρούμε λύσεις και να κάνουμε επανάσταση... Μια συζήτηση για την ανοικοδόμηση με μια επαναστατική νέα πλειοψηφία. Θα είναιμια ανοιχτή και ελεύθερη συζήτηση. Αφοσίωση και αγάπη πάνε μαζί. Αφοσίωση σ' ένα λαό, στην ιστορία, στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία.

«Θα συζητήσουμε εξαντλητικά όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στη χθεσινή εκλογική ήττα» τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, ανακοινώνοντας «νέες συσκέψεις του υπουργικού συμβουλίου που θα ενισχύσουν την ενότητα του επαναστατικού κινήματος».