current views are: 7

9 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση07:29

Αυτός είναι ο τρίτος καμικάζι του μακελειού στο Μπατακλάν (φωτό)

Η γαλλική αστυνομία ταυτοποίησε τον τρίτο καμικάζι του μακελειού στο θέατρο Μπατακλάν. 

Δημοσίευση 07:29’

Η γαλλική αστυνομία ταυτοποίησε τον τρίτο καμικάζι του μακελειού στο θέατρο Μπατακλάν. 

Η γαλλική αστυνομία ταυτοποίησε τον τρίτο τζιχαντιστή καμικάζι του μακελειού στο θέατρο Μπατακλάν στο Παρίσι

 

Πρόκειται για τον 23χρονο Φουέντ Μοχάμεντ-Αγκαντ (Foued Mohamed-Aggad) από το Στρασβούργο, τη φωτογραφία και τα στοιχεία του οποίου δημοσίευσε η Parisien. Ο 23χρονος ήταν ένας από τους τζιχαντιστές που εισέβαλαν στο Μπατακλάν στις 13 Νοεμβρίου και σκόρπισαν τον θάνατο, ανοίγοντας πυρ και πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, πρόκειται για άτομο του περιβάλλοντος του Μουράντ Φάρες, ενός από τους κύριους στρατολογητές τζιχαντιστών στη Γαλλία.

Υπενθυμίζεται ότι οι άλλοι δυο τζιχαντιστές καμικάζι του Μπατακλάν ήταν ο Σαμί Αμιμουρ και ο Ισμαέλ Ομάρ Μοστεφάι, ο πρώτος από τους δράστες που αναγνωρίστηκε.

Ο Αγκαντ, μαζί με άλλους νεαρούς, είχαν πάει στη Συρία στο τέλος του 2013 για να ενταχθούν στις τάξεις του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους. Επέλεξε να επιστρέψει στη Γαλλία για να συμμετάσχει στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, αντίθετα από τον 25χρονο αδερφό του Καρίμ, που βρίσκεται υπό κράτηση στη Συρία. Ταξίδεψε εκεί κάποια στιγμή ανάμεσα στον Δεκέμβριο του 2013 και τον Μάρτιο του 2014.

Ο Μοχάμεντ-Αγκαντ προέρχεται από οικογένεια με τέσσερα παιδιά, που ζούσε σε μια μικρή πόλη, την Bas-Rhin, κοντά στο Στρασβούργο. Στο τέλος του 2013, μαζί με οκτώ φίλους του, ταξίδεψε στη Συρία για να πολεμήσει στον εμφύλιο.


σχετικα αρθρα