Δεν αποκλείει πλέον ο Βλαντιμίρ Πούτιν την χρήση πυρηνικών όπλων κατά του Ισλαμικού κράτους, όπως προκύπτει από την δήλωσή του, λίγη ώρα μετά από την εκτόξευση πυραύλων από ρωσικό υποβρύχιο, υπογραμμίζοντας ότι ελπίζει να μη χρειαστεί παρόμοιοι πύραυλοι να εξοπλιστούν με πυρηνικές κεφαλές.

Αυτό προέκυψε από την συνάντηση που είχε ο Ρώσος πρόεδρος με τον υπουργό Άμυνας της Μόσχας, Σεργκέι Σόιγκου, κατά την οποία ενημερώθηκε για την εξέλιξη των επιχειρήσεων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και προχώρησε στην δήλωσε που ''άναψε φωτιές''.

Πρέπει να αναλύσουμε όλα όσα συμβαίνουν στο πεδίο της μάχης και τα αποτελέσματα των όπλων μας. Οι ραυλοι Kalibrs και KH-101 αποδεικνύονται αποτελεσματικοί και μεγάλης ακρίβειας στους στόχους τους και γνωρίζουμε ότι αυτά τα οπλικά συστήματα μπορούν να φέρουν και πυρηνικές κεφαλές. Φυσικά, δεν είναι αναγκαίο για να πολεμήσουμε τους τρομοκράτες τζιχαντιστές και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί και στο μέλλον.

 
Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό σήμερα, η Ρωσία θα υλοποιήσει τα σχέδιά της για τις αμυντικές δαπάνες παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ανέφερε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από την κρατική τηλεόραση.
 
«Η Ρωσία δεν μπορεί να θυσιάσει τις αμυντικές της δαπάνες», είπε ο Μεντβέντεφ. «Εάν δεν έχουμε αξιόπιστες ένοπλες δυνάμεις, δεν θα έχουμε χώρα».
 
Επίσης, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, δια του εκπροσώπου του, του στρατηγού Ιγκόρ Κονάσενκοφ, διέψευσε σήμερα πληροφορία που δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα του Κουβέιτ, την οποία αναμετέδωσε αργότερα το πρακτορείο Reuters, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία ανέπτυξε μία νέα αεροπορική βάση στο Σαϊράτ της Συρίας, (35 χλμ νοτιοανατολικά της Χομς).
 
Όπως τόνισε ο Κονάσενκοφ:

Η πληροφορία αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος υψηλού επιπέδου εμπειρογνώμονας στα στρατιωτικά θέματα για να καταλάβει οτι από την υφιστάμενη βάση του Χμάιμιμ, (Hmeimim), οποιοδήποτε ρωσικό αεροπλάνο σε λιγότερο από 40 λεπτά μπορεί να προσεγγίσει το συριακό έδαφος.